Advert

“BİRİKEN BORÇLARI DÜŞÜNÜYORUZ”

80 günden sonra kepenk açan kahve ve kıraathaneciler, fiyat ayarlamasını istiyor

“BİRİKEN BORÇLARI DÜŞÜNÜYORUZ”
Bu içerik 4263 kez okundu.

*80 Gün aradan sonra kepenk açan kahve ve kıraathane işletmecileri müşterilerine maske, mesafe ve hijyen kurallarını hatırlatıyor. Biriken kira, doğalgaz, elektrik ve su borçlarını düşünen kahveciler: “Mekanlarımızı açtık ama biriken borçlarımızı nasıl kapatacağız? Özellikle kira konusunda mülk sahiplerinden anlayış bekliyoruz. Giderlerimiz arttı. 1.25 TL’lik bir bardak çayın 1.5 liraya çıkarılmasını istiyoruz” dediler.

Türkiye genelinde olduğu gibi Ergani’de de kapalı olan kahve ve kıraathaneler 1 Haziran’dan sonra açılırken, kahveci esnafı sosyal hayatın üç kuralı olan maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyuyor. Korona virüs salgınına karşı kahve ve kıraathaneler maske, dezenfektan, kolonyayı masalarda  bulunduruyor. Ziya Gökalp caddesindeki kahvesinin dört bir yanını dezenfektanla ilaçladığını belirten kahvecisi Mikail Tekindağ: “Uzun bir süre kapalıydık. Salgına karşı biz de uyulması gereken kurala uyduk. Ancak daha çok elektrik, su ve kira biriken faturalarını nasıl ödeyeceğimizi düşünüyoruz. Müşterilerimize cam bardak yerine pet bardak ile çay ikram ediyoruz. 1.5 metre mesafe, maske ve hijyen kuralları konusunda müşterilerimizi uyarıyoruz” dedi.
Ergani’nin Kemaliye Mahallesi Altın sokakta yıllardır kıraathane işletmeciliği yapan Orhan Kılıç, kahvehanelerin açıldığı ilk günde müşterilerine bedava çay ikramında bulundu. Kahvesine gelen müşterilerinden çay ücretini almadığını belirten Kılıç, şunları kaydetti: “Hastalık çıkmadan önce kira ücretini toplamıştık. Ancak topladığımız kira parasınıda harcadık. Kira konusunda mülk sahiplerinden anlayış bekliyoruz. Kapalı olduğumuz dönemde kiraların bu süre içerisinde yarı yarıya düşürülmesini ya da alınmaması konusunda mülk sahiplerinin kira almaması, biz kahveci esnafını sevindirecektir. Vatandaşın sağlığı için klima açmıyoruz. 1.25 TL olan bir bardak çayın fiyatı 1,5 lira olursa kahveci esnafı rahatlamış olur.”
“SALGIN İŞLERİMİZİ ALT-ÜST ETTİ”
Ergani’de yıllardır kıraathane işletmeciliği yapan Orhan kılıç, şöyle devam etti: “Neredeyse 3 aydır mağduruz. Korona virüs nedeniyle biz de diğer esnaf kesimi gibi etkilendik. Bu salgından çok etkilenen kıraathane ve cafe işletmecileri oldu. Mülk sahiplerinin kira konusunda bize anlayış göstermelerini istiyoruz. Mekanlarımız açık ama oyunlara kapalı.”

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı