Advert

Ergani’de Restoran ve kafeler yeniden açıldı

Ergani ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında geçici olarak kapanan restoran ve kafeler normalleşme süreci çerçevesinde hizmet vermeye başladı.

Ergani’de Restoran ve kafeler yeniden açıldı
Bu içerik 4249 kez okundu.

Sabah erken saatlerde iş yerlerine gelerek dükkanlarını temizledi. Daha sonra dezenfekte ettikleri işletmelerinde uzun bir aranın ardından müşterilerini beklemeye başladı.

Normalleşme süreciyle beraber İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında yiyecek içecek işletmeleri, bugün yeniden müşterilerine hizmet etmeye başladı.

Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri ile Belediye Zabıta ekipleri, faaliyetine başlayan lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehanelerde hijyen, sosyal mesafe kurallarına uymalarını istedi.

Uyarılarda bulunan denetim ekipleri, denetimlerin aralıksız süreceğini.

Yeniden çalışmaya başlayan esnafın alınan kararlara hassasiyet göstermesi gerektiğini iletildi, özellikle salgının önlenmesi açısından hijyen kurallarına uymalarını istendi.

Kahvehane işletmecisi Cuma Tekindağ yaptığı açıklamada, uzun süren ayrılığın ardından tekrar işyerinin açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Sabah erkenden gelerek iş yerlerini temizlediklerini anlatan Tekindağ, "Temizliğimizi yaptık, işyerimizi her yerini dezenfekte yaptık. Masaları sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde düzenledik. Müşterilerimize hizmet vermeye başladık" dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine