Advert

Mandalar yapay gölette serinliyor

Ergani ilçesine bağlı Yamaçlar Mahallesinde yapay gölet yapan çiftçi Mehmet Coşkun manda sürülerini gölette serinletiliyor, sütü ve yoğurdu kanser hastalarına iyi geliyor .

Mandalar yapay gölette serinliyor
Bu içerik 3397 kez okundu.

Mandaların sütü ve yoğurdu kanser hastalarına iyi geliyor 
 Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Yamaçlar Mahallesinde yapay sulak yapan  çiftçi Mehmet Coşkun manda sürülerini gölette serinletiyor. 
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde manda yetiştiricisi Mehmet Coşkun, "Ergani ilçesinde sulak alan az olmasından dolayı özel olarak onlar için yapay gölet yaptım. Ben yaklaşık 10 yıldır yetiştiriyorum. 1 manda ile başladım şu anda 25 adet mandam bulunuyor. Mandaların sütü, kaymağı ve yoğurdu, kanser ve kronik hastalıkları olanlar tercih ediyor. Çok sağlıklı besin kaynağıdır" dedi.


Manda yetiştiricisi Mehmet Coşkun, mandaların Afrika kökenli bir hayvan olduğunu belirterek, "Mandalar Afrika kökenli hayvanlardır. Evcilleştirdikleri için bizim bölgemizde de yetiştirici görebilmek mümkün. 


 Ben yaklaşık 10 yıldır yetiştiriyorum. 1 manda ile başladım şuanda 25 adet mandam bulunuyor. Mandalar doğal yaşamı sevdiği için damı, ahırı sevmeyen bir hayvandır. 
Coşkun, mandacılığın bu bölgede eskiden beri yapıldığını belirterek, "Mandacılık zor ama son dönemlerde karlı bir iş haline geldi. Buralarda çok eskiden beri yapılıyordu. Sütü ve kaymağı bazı hastalıklara iyi geldiği için manda yetiştiriciliği çoğalmaya başladı. Özellikle kanser ve kronik hastaları sütü ve yoğurdu tercih ediyor dedi.

Manda Mandalar gölet ergani diyarbakır afrika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var