Advert

Diyarbakır Barosu'ndan Ekinci çağrısı

Diyarbakır Barosu, Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Çemekurk köyünde askeri helikopterden açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Vedat Ekinci’nin faillerinin tespit edilerek yargı önüne çıkarılmasını talep etti.

Diyarbakır Barosu'ndan Ekinci çağrısı
Bu içerik 1393 kez okundu.

Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması ve yargılanması için her hafta adliye önünde düzenledikleri “Tahir İnsan Hakları Kürsüsü” etkinliğinin 187’incisini gerçekleştirdi.

Etkinliğe Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ve avukatlar katıldı.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Mehmet Emin Çoban, Tahir Elçi’nin dosyasının faili meçhul dosyasına dönüşmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Etkinlikte Ahmed Arif’in “33 Kurşun” şiirini okuyan Çoban, Çemekurk köyünde askeri helikopterden açılan ateş sonucu yaşamını yitiren 14 yaşındaki Vedat Ekinci’nin ailesine başsağlığı diledi.

Mehmet Emin Çoban, Diyarbakır Barosu olarak etkin, adil ve şeffaf bir soruşturma kapsamında Ekinci’nin faillerinin tespit edilerek yargı önüne çıkarılmasını beklediklerini dile getirdi.

Çoban, ayrıca faillerin bulunması ve hakkettikleri cezayı almaları için Ekinci ailesine her türlü hukuki desteği vereceklerini dile getirdi.

Çemekurk köyünden 4 kişilik bir grup sınır ticareti yapmak amacıyla Kürdistan Bölgesi sınırını geçmeye çalışırken askerler tarafından kendilerine ateş açılmıştı. Askerlerin açtığı ateş sonucu Vedat Ekinci hayatını kaybetti.

Ekinci’nin cenazesi Hakkari Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildikten sonra köyünde toprağa verildi.

Olay yerine gelen askerlerin Vedat Ekinci’nin ağabeyi Burhan Ekinci’ye de fiziksel şiddet uyguladığı belirtildi.

Olaya ilişkin Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

“Kuzey Irak sınırından İlimiz Derecik İlçesi sınırına 2 kilometre mesafede sınırlarımız dışında ülkemiz sınırına terör örgütü tarafından yoğun olarak kullanılan bölgeye kaçak yollarla girmeye çalışan şahıslara Sınır Birliklerimiz tarafından dur ihtarında bulunulmuştur. Ancak dur ihtarına uymayarak sınırımıza doğru Kuzey Irak tarafından ilerleyen şahıslara angajman kuralları gereği uyarı ateşi yapılmıştır. Bölgenin engebeli ve kayalık olması sebebiyle seken mermi çekirdeği 1 vatandaşımızın yaralanmasına sebebiyet vermiştir. Yaralı vatandaşımız olay yerinde bulanan Hudut Birliklerimize ait araçlar ile Derecik Sahra Hastanesine kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir.”

İLİŞKİLİ HABER - 
Diyarbakır Barosu Hakkari çağrı Tahir Elçi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak