Advert

Evi Yanan Aileye Kaymakamlık Sahip A‡ıktı

Ergani ilçesi merkeze bağlı Develi Köyü Kaymaz Mezrasında çıkan yangında evi yanan aileye Kaymakamlık sahip çıktı.

Evi Yanan Aileye Kaymakamlık Sahip A‡ıktı
Bu içerik 3198 kez okundu.

Geçtiğimiz günlerde tarlada çalıştıkları sırada çıkan yangında evleri yanarak kullanılmaz hale gelen Gülmüş ailesine, Kaymakamlık sahip çıktı. ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz'ın talimatıyla, Develi Köyü, Kaymaz mezrasına giden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fırat Çelebi ve vakıf personeli, evi yanan ailenin durumunu yerinde inceledi.

TARLADA ÇALIŞIRKEN EVLERi YANDI

Merkeze bağlı Develi Köyü, Kaymaz Mezrasında ikamet eden Gülmüş ailesinin evi, geçtiğimiz günlerde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın sonrasında kullanılmaz hale geldi. Ekonomik durumları yetersiz olan 11 nüfuslu ilenin 5 çocuğu tarım işçisi olarak batı illerine çalışmaya gitmiş, köyde kalan evin reisi Adem Gülmüş, eşi ve diğer çocuklarıyla birlikte sabah erkenden çalışmak için tarlaya gitmişlerdi. Tarlada çalışırken evlerinden duman çıktığını gören Adem Gülmüş, “Tarladan eve yetişene kadar yangın büyüdü ve tüm eşyalarımız yanarak kullanılamaz hale geldi. Çoluk çocuk dışarıda kaldık ve çok mağdur durumdayız. Sağ olsun Kaymakamlığımız imdadımıza yetişti. Vakıf müdürümüz mesai saati dışında olmasına rağmen personelleriyle bizzat köye gelerek durumumuzu yerinde gördü. Kaymakam Beyin’in talimatıyla bize yardım edileceği söylendi. Allah devletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.

VAKIF MÜDÜRÜ iNCELEMELERDE BULUNDU

            Adem Gülmüş’ün başvurusu üzerine Kaymakam Erdinç Yılmaz’ın talimatıyla hazırlanan gıda paketi ile Develi Kaymaz Köyüne giderek evleri yanan aileyi ziyaret eden Vakıf Müdürü Fırat Çelebi, mağdur aileyi teselli ederek yaşanan bu mağduriyet karşısında devletin imkanlarıyla gereken desteği sağlayacaklarını söyledi.

 5 BiN LiRA NAKDi YARDIM YAPILDI

            Evleri yanan mağdur Gülmüş ailesine sahip çıkan Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kaymakamlık olarak her zaman vatandaşın yanında olduklarını söyledi. Yılmaz, “Bu ailemizin talihsiz bir durum sonucu evleri ve eşyaları tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmiştir. Sosyal devlet olarak, her zaman vatandaşa hizmeti amaçlıyoruz. Bu çerçevede mağdur ailemize yardımda bulunduk. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak mağdur ailemize ilk etapta eşya alabilmeleri ve diğer ihtiyaçları için gıda ve 5 bin lira nakdi yardım yaptık. Mağdur ailemiz yeni düzene geçen kadar yardımlarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine