Advert

Aœç yılda bin 750 çocuk anne oldu

Türkiye'nin önemli sosyolojik sorunlarından biri, küçük yaşta evlilik ve devamında gelen çocuk anneler. Diyarbakır Doğum Hastanesi'nde son 3 yılda kayıtlara geçen rakam, olayın vahametini ortaya koyuyor

Aœç yılda bin 750 çocuk anne oldu
Bu içerik 3895 kez okundu.

Bölgeye hizmet veren Diyarbakır Doğum Hastanesi'nin kayıtları çarpıcı. Hastanede, son 3 yılda 18 yaşın altında bin 750 çocuk doğum yaptı.
 
Bu sayının içinde 13 yaş, en küçük doğum yapma yaşını oluşturuyor. Hastanede 20 kişinin 13 yaşında doğum yaptığı kayıtlara geçti.

KÜÇÜK YAŞTA EVLiLiK
Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Rüstem Erkan, kadına yönelik şiddetin en önemli nedenlerinden birini de erken yaşta yapılan evlilikler olarak gösteriyor.
 
Bu tür evliliklere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Erkan, "Boşanmaların, aile içi şiddetin, kadına yönelik şiddetin daha sonra cinayetlerin altında da bu tür evliliklerin yattığı görülüyor. Reşit olmayan seçme beğeni duyguları tam gelişmemiş bir insanın bu tür yaşta evlendiği zaman daha sonra bu evliliği reddetme biçimi ortaya çıkabiliyor ve bazı son dönemdeki bir kaç kadın cinayetinde bu vakalarla karşılaşmış olduk" dedi.
 
Kız çocuklarının okula kazandırılmasının evliliklerin yaşını yükselteceğini ifade eden Erkan, toplumsal tepkilerin önemli olduğunun altını çizdi.
 
Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı, "Çevrenin belli ölçüde değişmesi gerekiyor. Yani karar alıcılar anne, baba, çevre eş dost, akraba bölgenin kanaat önderlerinin buna bir tepki göstermesiyle sorun büyük ölçüde çözülür" değerlendirmesinde bulundu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine