Advert

DİSKİ’den Ergani’ye içme suyu hattı

DİSKİ’den Ergani’ye içme suyu hattı
Bu içerik 1386 kez okundu.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Ergani İlçesinde nüfusu artışı ve imar planı baz alınarak bir sürü önce başlattığı 8 bin 435 metrelik ek içme suyu şebeke hattı çalışmaları devam ediyor.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde modern bir altyapı sistemi kurmak ve kaliteli içme suyu sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

DİSKİ ekipleri, Ergani ilçesi Bagür mahallesi İsmet paşa Küme Evlerinde 1850 metrelik içme suyu şebeke hattında çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, İsmet paşa Küme Evlerinde devam eden çalışmaları kısa zamanda tamamlamayı hedefliyor.

Şirinevler mahallesinde çalışmalarını tamamladı

DİSKİ ekipleri, Şirinevler Mahallesi Barış Küme Evleri ve Otogar Küme Evlerinde toplamda 1635 metre ek içme suyu hattı döşeyerek Şirinevler Mahallesinin ileride yaşanabilecek su sıkıntılarının önüne geçildi.

Yeni Ergani Terminaline kanalizasyon hattı

Yeni Ergani Terminaline 600 metre kanalizasyon hattı döşeyen ekipler, terminalin su ihtiyacını karşılamak için ise 1450 metre içme suyu hattı döşeyecek.

Çalışmalara en kısa sürede başlanacak

Nüfus artışı ve imar planı baz alınarak mahalleler için proje hazırlayan DİSKİ ekipleri, Bagür Mahallesi Stadyum Küme Evlerine 1000 metre içme suyu hattı ve Ahmetli Mahallesine 1400 metre içme suyu hattı çalışmalarına en kısa sürede başlayacak. Çalışma kapsamında 1100 metre abone bağlantısı ve 110 adet evsel bağlantı yapılacak. DİSKİ, sorumlu olduğu 15 bin 272 kilometrekarelik alanda yer alan her haneye kesintisiz içme suyu sağlamak için çalışmalarına devam edecek.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Telefon direğini yaktılar
Telefon direğini yaktılar
Selahattin Demirtaş'tan
Selahattin Demirtaş'tan "tokalaşma" açıklaması