Advert

Ergani'deki cinci şeyh cinayetinde gerekçeli karar!

Ergani'deki cinci şeyh cinayetinde gerekçeli karar!
Bu içerik 3103 kez okundu.

Ergani İlçesinde kendini şeyh olarak tanıtarak 28 yaşındaki Zozan T. adlı genç kadına tecavüz eden Yusuf Evran ikinci kez tecavüz girişiminde Zozan T. tarafından öldürüldü. 10 yıl hapisle cezalandırılan Zozan T. ile ilgili 57 sayfalık gerekçeli kararını tamamlandı.

 

Ergani İlçesi’nde kendini şeyh olarak tanıtarak 28 yaşındaki Zozan T. adlı genç kadına tecavüz eden Yusuf Evran ikinci kez tecavüz girişiminde Zozan T. tarafından öldürüldü. 10 yıl hapisle cezalandırılan Zozan T. ile ilgili 57 sayfalık gerekçeli kararını tamamlandı. Mahkeme, Zozan T’ye ağır tahrik altında cinayeti işlediği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezası verilerek tahliye edildi.

“Sürekli cinlerle korkuttu cinsel yönden musallat oldu”

Sözcü’nün haberine göre, annesini kaybettiği için zaten bir yıkım yaşayan Zozan T.’yi cinlerle korkutan Yusuf Evran’ın, kadının manevi dünyasında tahribat oluşturarak, ruhunda derin yaralar açtığı belirtilen kararda, kadının psikolojisini bozarak manevi yönden etkisi altına aldığı ifade edildi. Kadının oturduğu eve şeyh kimliğini kullanarak gittiği ve burada sürekli cinsel yönden musallat olduğu kaydedilen kararda, duygusal olarak büyük boşluğa düşen kadının sıkıntılı süreci kimseye anlatmayarak kendi içinde derin biçimde yaşadığı vurgulandı. Yusuf Evran’ın üç harflilerle ailesine zarar vereceğinden korkan kadının nihayetinde öldürme olayından 2 ay önce üzerindeki büyüyü alacağı vaadiyle kandırıp annesinin evine götürüp burada tecavüz ettiği ifade edildi.

“Muska yapıyordu keramet sahibi olduğuna inandık”

Zozan T. mahkemedeki savunmasında, “Annemi kaybedince psikolojim bozuldu. Ağabeyimin açtığı mantıcı dükkânında çalışırken Münevver adında bir kadın Yusuf Evran diye biri olduğunu, psikolojik bunalımda olduğum için onun dini sohbetlerine katılırsam manevi yönden bana iyi geleceğini söyleyip bizi tanıştırdı. Arabistan’daki din âlimlerinden eğitim gördüğünü söyleyip fal bakıp, muska ve bitkisel ilaçlar hazırlıyordu. Geçmişimle ilgili bazı konuları bilince kendisine inandım. Babam da rahatsız olduğu için babam için ilaç hazırlamasını söyledim. Babama ilaç getirince babamın da geçmişiyle ilgili konuşup dini sohbetler yaptı ve Kuran okudu. Babamla onun karamet sahibi olduğuna inandık. 4 yıl boyunca evimize gidip geldi.

Haksız tahrik altında işlediği için 10 yıl

Kadının babası Zülküf T.’nin de cinayette kızına yardım ettiği ileri sürülmüş ise de buna dair delil bulunmadığından babanın da beraatına karar verilmesi gerektiği ifade edildi. Mahkeme bu gerekçeye dayanarak Zozan T.’yi önce müebbet, ardından cinayeti kendisine yönelik haksız tahrik altında işlediği için 12 yıla indirdi. Duruşmalardaki iyi hali nedeniyle de sonuç cezanın 10 yıla indirilerek kadının tahliyesine oy birliğiyle karar verildiği anlatıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak