Advert

Toplu taşımada değişim

Toplu taşımada değişim
Bu içerik 2358 kez okundu.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların şehir içi toplu taşımadan daha rahat faydalanabilmesi için dijitalleştirme çalışmaları yürütüyor.

Gelişen ve büyüyen Diyarbakır’da vatandaşlara dijital ortamlarda hizmet kolaylığı sağlayan Ulaşım Daire Başkanlığı, şehir içi toplu taşıma araçlarında NFC-QR kod uygulamasını başlattı.

Mobil uygulamada “Hat hareket saatleri, durak bilgileri, duraktan geçen hatlar, durağa yaklaşan araçların ortalama varış süreleri, sanal kart (QR kod ile ödeme), temassız ödeme (nfc), kart kullanım bilgileri, online yükleme” özellikleri aktif olarak kullanılmaya başlandı. Şehir merkezindeki duraklar mobil uygulama sisteminde durak kodu verilerek isimlendirildi.

SESLİ ANONS SİSTEMİ

Görme engelli bireyler ile kentte durakları bilmeyen vatandaşların da bu uygulamayı kullanabilmeleri için yazılım geliştirilip “Sesli Anons Sistemi” hizmete sunuldu. Uygulamayla gelinen durak ve bir sonraki durak bilgilerinin sesli anons ile duyurulması sağlanıyor. Altyapısı uygun olan 120 aracın içindeki monitörlerde durak bilgileri sorunsuz bir şekilde yayınlanıyor. Ulaşım filosundaki diğer araçlarda ise dijital dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Ulaşımda temassız kredi kartı veya banka kartlarının kullanılması için gerekli yazılım ve donanım yatırımları yapılarak banka kartları ile binişlerin yapılması sağlandı. Aylık toplam binişlerin yaklaşık 250 bini banka kartları ile yapılmakta.

Otobüslerde teknolojinin gerisinde kalan sürücü kontrol panelleri güncel teknolojileri destekleyen ürünler ile değiştirildi. Yeni sistemde sürücülerin kart sahibinin fotoğrafını görerek usulsüz kullanımı bildirmesi, sistem üzerinden yolcuları sesli anons ile yönlendirmesi, trafik kontrol merkezine mesaj göndermesi, ara tarifeye sahip hatlarda birden fazla tarife seçiminin yapılabilmesi ve kart raporlarını detaylı olarak alabilmesi sağlandı.

ÖĞRENCİLERE TOPLU TAŞIMADA AVANTAJ

Öğrencilerimizin daha hesaplı seyahat edebilmelerini sağlayacak “Abonman Kart” uygulamasının hayata geçirilmesi için, yazılım ve donanım yatırımları yapılarak elektronik ücret toplama sistemine (EUTS) dâhil tüm araçlarda normal binişlerin 3’te bir fiyatına denk gelen abonman kart uygulaması hayata geçirildi.

EUTS’ ye entegre Büyükşehir Belediyesi ve Özel Halk Otobüslerinde ömrünü tamamlamış kamera kayıt sistemleri, ilgili yasa ve yönetmeliklerin öngördüğü teknolojinin de üstünde ürünler ile yenilenerek denetim, güvenlik, şikayet ve taleplerin etkin ve verimli bir şekilde değerlendirilmesi sağlandı.

“TÜRKİYE KART” UYGULAMASINA UYUMLU SİSTEM

Yapılan dijital dönüşüm neticesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin Elektronik Ücret Toplama Sistemi altyapısı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı “Türkiye Kart” uygulamasına hazır hale getirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı