Advert

İlçe otogarı tamamlandı

İlçe otogarı tamamlandı
Bu içerik 2390 kez okundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ergani ilçesinde inşa ettiği ilçe otogar projesinin tamamladığını duyurdu. Açılışın önümüzdeki günlerde yapılması planlanıyor.

Ergani İlçesi’nde toplu taşıma araçlarının vatandaşlara daha iyi hizmet vermesini sağlamak ve oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığınca proje hazırlandı. Projenin onaylanması ile çalışmalara başlandı. Yaklaşık bir yıl sonra Ergani İlçe terminalindeki çalışmalar sona erdi. İlçe otogarı projesinde 12 toplu taşıma peronu, 8 gişe ve 20 araçlık depolama alanı bulunuyor.

Açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak

8 bin metrekarelik alana inşa edilen otogarda, 504 metrekare kapalı alan, 8 bilet satış noktası, bekleme salonu, WC, mescit, bebek bakım odası, teknik oda, amir odası, kafeterya, ticari alan ve su deposu yer alıyor. Diyarbakır-Elazığ kara yolu üzerine inşa edilen ve tek giriş-çıkış noktası olacak otogarın 432 metrekarelik zeminine bazalt plaklar döşendi. Bitimi sona eren terminal binasının önümüzdeki günlerde açılışının yapılması bekleniyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak