Advert

Ergani’de keşfedilmesine ramak kaldı mahkeme acil karar aldı

Ergani’de keşfedilmesine ramak kaldı mahkeme acil karar aldı
Bu içerik 2231 kez okundu.

Ergani’de Türkiye Petrol Anonim Ortaklığı tarafından işleme sahasında iki kuyu açılmıştı. Şimdi ise kamulaştırma talep edildi. İşte detayları…
Ergani’de geçtiğimiz aylarda çalışmalara başlanmıştı. Bulunmasına an meselesi olan Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde çalışmalar devam ederken kamulaştırma talep edildi. TPAO ve Turkse Perenco, ortak işleme sahasında çalışmalarını sürdürüyorlar. Enerji Günlüğü TPAO ve Turkse Perenco, Diyarbakır Ergani’de ortak işletme ruhsatı kapsamında açtıkları Hançerli 5 ve Hançerli 10 kuyuları için kamulaştırma talebinde bulundu.
DİYARBAKIR’IN ERGANİ İLÇESİNDEKİ KUYULAR İÇİN MAPEG’E BAŞVURDULAR
Diyarbakır Ergani’de petrol keşfi için iki kuyu açılmıştı. Hançerli 5 ve Hançerli 10 kuyuları arası enerji nakil hattı için de Hançerli köyünde 119 ada, 7 numaralı parselin 308,29 metrekarelik kısmı ile 119 ada 8 numaralı parselin 231,50 metrekarelik kısmının kamulaştırılması için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG)’e başvuru yapıldı. Kamulaştırma yolu ile söz konusu olan arazinin satın almak isteyen ortakların elinde arazi sahiplerinin değerinin üzerinde bedel talep etmesi sebebi ile anlaşma yoluyla satın alınmasının mümkün olmadığını bildiren Ergani 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin almış olduğu acil el koyma kararı bulunuyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak