Advert

Ergani’de hazine arazileri satılıyor

Ergani’de  hazine arazileri satılıyor
Bu içerik 2903 kez okundu.

Ergani’de konut alanı olan birçok arsa ve araziyi satışa çıkardı. İhaleye çıkarılan arsalardan çoğunun konut alanı olması dikkat çekerken, peşin ödemelerde indirim ve taksit imkanı sağlanıyor.
Diyarbakır’ın en büyük ilçeleri arasında yer alan Ergani’de Milli Emlak Şefliği tarafından satışa sunulan taşınmaz malların çoğunun konut alanı olması dikkat çekti. 2’si tarla, 2’si ham toprak, 11’i ise arsa vasfında olan hazineye ait toplam 15 kalem araziler ihaleye çıkarıldı.
5-6 Aralık günleri yapılacak ihalede bir kısım taşınmaz açık teklif, bir kısmı ise kapalı teklif usulü ile Ergani Kaymakamlığı 1. katında bulunan toplantı salonunda satış ihalesi yapılacak.
Toplam satış bedelinin 3 milyara yakın olduğu satışlar KDV' den muaf olup, satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle emlak vergisine tabi olmayacak.
PEŞİN ÖDEMELERDE İNDİRİM UYGULANACAK
Öte yandan satılacak taşınmazların ihale bedelinin peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulanacak. Talep üzerine ihale
bedelinin 4’te birini peşin, kalan kısmına kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda, üçer aylık dilimler halinde 8 taksit yapılabilecek.
İhaleyi alan alıcı tarafından satış bedeline ek olarak taşınmazın satış bedeli üzerinden 5 milyon TL’ye kadar olan kısmı için yüzde 1, 10 milyon TL’ye kadar olan kısmı için binde 5, 10 milyon TL‘yi aşan kısmı için ise on binde 25 işlem bedeli tahsil edilecek.
Satışa çıkarılacak arsa ve araziler Ergani’ye bağlı Caferan, Kıralan, Boğaz, Yakacık ve Doğan kırsal mahallerinde yer alıyor.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak