Advert

Ergani’de trafik sorunu hep gündemde

Ergani’de trafiğin tıkanma noktasına geldiği dikkat çekiyor.

Ergani’de trafik sorunu hep gündemde
Bu içerik 1426 kez okundu.

Ergani ilçesi'nde yıllardır yaşanan trafik rezaleti alınan tüm önlemlere rağmen çözülemedi. Park sorunu ve esnafların kaldırımları işgal etmesi nedeniyle devam eden trafik sorununu kim çözecek?
Ergani ilçesi'nde kangrenleşen sorunlar arasında yerini koruyan trafik sorunu çözüm bulamadı. Adeta arapsaçına dönen trafik sorununun çözümlenmemesi vatandaşı ve esnafı isyan ettirdi. Park sorunu ve esnafların kaldırımları işgal etmesi nedeniyle trafik keşmekeşliğinin yaşandığı ilçede, ağır tonajlı araçların ve toptancılara mal indiren araçların mesai saati içerisinde şehir merkezine girmeleri sıkıntıyı artırıyor. Nüfusta ve araç sayısında patlamanın yaşandığı ilçede, yolda yürümekte zorluk çeken vatandaşlar, "artık yeter" dediler. 
"Dükkânlarımızın Önü Tamamen Kapanıyor"
Ergani ilçe merkezinde ana caddelerde gelişi güzel araçların park edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, bu tür araçlara gereken cezai işlemlerin uygulanarak tekrarının yaşanmaması gerektiğini söylediler.
Birçok zaman araçların çift sıra halinde park ettiğini belirten esnaflar,  normal araçların dışında, köy minibüsleri de iş yerlerinin önünü kapattığını söylediler. Esnaflar, "Uygunsuz park sorununa bir çözüm istiyoruz. Biz çarşı esnafı olarak, Dicle yolu caddesi üzerindeki park sorunundan şikâyetçiyiz. Öncesinden de şikâyetimizi dile getirmiştik. Dükkânlarımızın önüne çoğu zaman çift sıra park yapılıyor. Park yapılmasından ötürü dükkânlarımızın önü tamamen kapanıyor. Yol üzerinden geçen vatandaşın dükkânları görmemesine ve alışveriş yapmasına engel oluyor. Tabi bu da işimizi olumsuz yönde etkiliyor.Yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar, yılların kangrenleşen trafik sorununa biran önce el atılması gerektiğini" söylediler.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak