Advert

Şifa arayanlar oraya koşuyor!

Şifa arayanlar oraya koşuyor!
Bu içerik 928 kez okundu.

Havaların serinlemesiyle Ergani köy pazarında  rengarenk görüntüleri ve etrafa yaydıkları eşsiz kokuyla herkesin dikkatini çeken aktarlar, ilgi görmeye başladı. Geçen yıl gibi rağbetin yine özel karışımlı kış çaylarına olduğunu belirten aktarcılar, artan zamlardan dolayı satışların da azaldığını ifade etti. 
Ergani’de havaların soğuması ile vatandaşlar, bitkisel çözüm sunan aktarlara yönelmeye başladı.  Kışlık özel karışım çaylarından, otlara kadar yöresel ürünlerin satıldığı aktarlar, kış hastalıklarından korunmak ve kışı daha rahat geçirmek isteyenlerin ilk durağı haline geliyor. Ergani köy pazarına gelen nane, ıhlamur, papatya, pekmez, pestil gibi ürünler ilgi görüyor.
VATANDAŞLAR DOĞAL ÜRÜNLERİ TERCİH EDİYOR
Ergani köy pazarında aktarcı olan esnaflar  “Havaların serinlemesi ile bizler de kışlık çaylarımızı, otlarımızı ve diğer ürünlerimizi getirmeye başladık. Özellikle özel karışımlı çaylar, cevizli sucuk ve pestillere rağbet çok fazla. Bizler de özellikle kuru öksürük için kış çaylarını ve pekmez tavsiye ediyoruz. Vatandaşlar da hastalıklardan korunmak için bu doğal karışım çaylara rağbet ediyor.
Geçen seneye oranla fiyatlarda diğer ürünler gibi bir artış var. Geçen sene 35 liraya sattığımız 200 gramlık bir bitki çayının fiyatı şu an 65 lira. , ıhlamur gibi baharatlarda da fark edilir bir artış var. Bu baharatlar yurt dışından geldiği için fiyat farkı oluyor. Geçen sene Ihlamurun kilosunu 300 liradan verirken şimdi 500 liraya kadar, tarçın 150 lira 200 liraya, Zerdeçal 100 200 liraya kadar çıktı. Geçen sene bu zamanlarda daha fazla müşteri geliyordu. Bitkisel ürünleri göre vermiyoruz. Doktor tavsiyesi ile veriyoruz özel karışımları. Teşhisi doktorlar koyar biz de bu doğal ürünleri veririz. Vücuda bir zararı yok bu ürünlerin. Vatandaşlar da artık daha bilinçli. Doğal ürünleri antibiyotik yerine tercih ediyorlar” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine