Advert

“İlçenin tarihine kimlik kazandıracağız”

Çermik İlçesinin tarihi çarşı ve sokak düzenlemesi projesi, esnaflara tanıtıldı.

“İlçenin tarihine kimlik kazandıracağız”
Bu içerik 1155 kez okundu.

Çermik Kaymakamı Nazlı Demir, “Çermik İlçesinin tarihine kimlik kazandıracağız. Ben, güzel işler yapmak istiyorum” dedi. 240 işyerini kapsayan projede tarihi Saray Hamamı “Kent Müzesi” olacak.
Kaymakamlık salonunda yapılan proje tanıtımına çok sayıda esnaf katıldı. Çermik Kaymakamı Nazlı Demir proje tanıtımında yaptığı konuşmada, ilçenin 30-40 yılına yönelik olmasına yönelik olmasını hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi;
-“İlçenin tarihine Kimlik kazandıracağız”
“Bu olursa iş kendisini amorti eder. Sadece kaplıca değil, doğasıyla, tarihi yapılarıyla herkesin uğradığı yeri nasıl ihya ederiz hedefledik. Turizm ve tarihine kimlik kazandırırsak daha iyi olacağı çok önemliydi. Diyarbakır Sur örneği gibi. Sur’daher şeyi belli. Lokantası, çerezcisi, giyim yerleri gibi. Turizmle bunu başarmak için proje hazırladık.
Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun ilçemize büyük desteği var. Projeyi de destekliyor. Potansiyelin olduğunu anlattık. Bu proje ile tarihi dokuyu da ortaya çıkarmak istiyoruz. İyi niyetle yola çıktık. Burada sizlerin projeye sahip çıkmasını istiyoruz. Vefa borcumuz var. İlçemiz Kalkınsın, doğasıyla, kaplıcasıyla, tarihi yapılarıyla turizme dönüşsün.
Ben giderim Ahmet gelir, Ayşe gelir. Ben yapmazsam bana da kimse sormaz. Ama ben burada güzel işler yapmak istiyorum. Elbirliği ile projeyi gerçekleştireceğiz.”
Belediye Başkanı ŞehmusKaramehmetoğlu da projede emeği geçenlere teşekkür ederek,daha iyi hizmet yapacaklarını, İlçeyi layık olduğu yere getireceklerini söyledi.
-240 işyerini kapsayacak
Projeyi hazırlayan Mühendis Baran Ekinci tanıtımda yaptığı konuşmada, projenin çarşı caddesi ve 82’si Eski Siverek caddesinde olmak üzere toplam 240 işyerini kapsadığını söyledi.
Dükkanların cephe giydirmesi ve sundurma yapılacağını bildiren Mühendis Ekinci, 650 metre uzunluğundaki caddelerin 4 bin 500 metrekare blok taştan yapılacağını, böylece daha estetik görünüm kazandırılacağını, caddelerin aydınlatma ve yağmur suyu şebekesinin gerçekleştirileceğini bildirdi.
-Tarihi Saray Hamamı “Kent Müzesi” olacak
Mühendis Baran Ekinci, bunun yanı sıra yapılacak bir çalışmayla 16. Yüzyılda Osmanlı Döneminde inşa edilen tarihi Saray Hamamının da Kent Müzesi olarak ilçeye kazandırılacağını, böylece tarihi yapısının da ön plana çıkarılacağını bildirdi.
Mayıs ayında ihaleye çıkarak yapılması planlanan proje de, Ulucami önündeki dükkanlar ile bahçenin yıkılacağı, Çarşı camisinin girişindeki duvarın yıkılacağını, böylece Ulucami ve Çarşı caminin önünün açılacağı öğrenildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var