Advert

Doktor yetersizliği mağdur ediyor

Ergani Devlet Hastanesi’nde uzun süredir tek kadın doğum uzmanı var ama cildiye ve kardiloji doktorunun olmayışı, İlçe halkı durumdan muzdarip olduğunu ifade etmesine rağmen, problem çözüleceğe benzemiyor.

Doktor yetersizliği mağdur ediyor
Bu içerik 5041 kez okundu.

130 bin nüfuslu ilçede tek kadın hastalıkları ve doğum uzmanı bulunuyor.  İlçede 2018 sayımına göre 140 bine yakın nüfusu bulunuyor. Bunun yarısı da kadınlardan oluşuyor. Ayrıca İlçenin 101 köyü de Ergani devlet hastanesinde tedavi oluyor. Doğum oranın en fazla olduğu ilçelerden biri Ergani’de kadınlar,  1 kadın doğum uzmanının olmasından şikayetçi. Hastane yönetimi ise bu konuda bir çözüm bulmakta zorluk yaşıyor.
Ergani’nin yaklaşık 140 bin nüfuslu ilçesindeki doktor yetersizliği halkı mağdur ediyor. Vatandaşlar yetkililere seslenerek doktor talebinde bulundu.
Her gün en az 2 bin hastanın tedavi olmak için geldiği, 150 yataklı Ergani Devlet Hastanesinde, bazı polikliniklerde doktor olmayışı ya da az olması halkı canından bezdirdi.
Ergani Devlet Hastanesi ayrıca konumundan dolayı sadece Erganililere değil; Çermik, Çüngüş, Dicle ve Eğil’den gelen hastalara da bakmak zorunda kalıyor.
Ergani, Türkiye’de doğum oranın en yüksek olduğu kentlerden biri olmasına rağmen kadın hastalıkları polikliniğinde sadece bir kadım doğum uzmanı var. 
Ayrıca K.B.B, Kardiyoloji, cildiye, bölümlerinde doktor yok.
Erganililer, ilçelerindeki doktor yetersizliğine dikkat çekmek amacıyla sosyal medya üzerinden gündem oluşturarak sorunlarına dikkat çekmek gerekir.
İlçedeki siyasi parti, STK temsilcileri, yaşanan doktor sıkıntısını dile getirmiyorlar.
İlçe olarak140 bini aşkın bir nüfusa sahip olduklarını belirten vatandaşlar, "Ergani’de birçok kadro boş, yıllarca bu sorun giderilmedi. Siyasetcilerde bu konuda duyarsız kalıyorlar. Kadın doğum uzmanın tek oluşu nedeniyle hastalarımız Diyarbakır’a sevk ediliyor. Gecenin yarısında 60 kilometre yol gidiyoruz. Çok acil olarak hastanenin sağlık problemlerinin bu seviyeye gelişinden problemlerin çözümünü bir şekilde varmamız lazım." şeklinde konuştular.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
gariban     2019-12-24 bu memleket sahipsiz, bu memleket çapulcuların rant sağladığı, baştakilerin kendi çıkar ve menfaatlerine ters düşen kaliteli ve verimli insanları burada istemedikleri için, böyle sıkıntılar yaşamaktayız. doktor sayısı zaten yetersiz, üstüne bir de görüntüleme cihazlarının arızalı olması vs. vs. BU HALK BU ÇİLEYİ HAK ETMİYOR.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı