Advert

Demirtaş Ve Yüksekdağ Kararına Tepki

Demirtaş hakkında Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tahliye kararı verip, savcılığın ise aynı davada ayrı bir soruşturma başlatmasına HDP Ergani ilçe yönetiminde tepki geldi. Konuya dair açıklama yapan partililer “gerçekleşen yargı operasyonu Türkiye’dek

Demirtaş Ve Yüksekdağ Kararına Tepki
Bu içerik 4270 kez okundu.

Basın açıklamasını HDP İlçe Başkanı Halil Akçay okudu.

Akçay, “5 yıldır çalışmayan yargı, Kürtlere ve demokrasiye darbe yapmak için çalışıyor” diyerek şunları söyledi:

“HUKUK BİR KEZ DAHA HİÇE SAYILMIŞTIR”

“Bu ülke dün akşam saatlerinde izahı mümkün olmayan ve en teknik mühendislik hesaplamalarını geride bırakan bir yargı mühendisliği uygulamasının sonucu olan hukuksuzluğu yaşadı. Bu hukuk dünya yargı tarihinde düşmanlar arası bile uygulanmayan bir niteliğe sahiptir.

Dün akşam önceki dönem Eş Genel Başkanlarımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş hakkında yargı eli ile bir kumpas gerçekleştirilerek tutuklama kararı çıkarıldı. Bu karar hiç şüphesiz 4 Kasım Siyasi Darbesinin devamı ve 19 Ağustos Kayyım Darbesinin bir parçasıdır. Özellikle Demirtaş’ın tahliye edilmesi gereken bir süreçte alınan bu karar ile hukuk bir kez daha hiçe sayılmıştır.

4 Kasım Darbesi ve 19 Ağustos darbesini yapanlar, adına Yargı Reformu denen paketin içeriğini dün verilen kararla açıkladılar. Yargı paketinin içeriği Kürt siyasetçilere, sosyalistlere, devrimcilere ve muhaliflere yapılacak saldırının genişletilmesi ve yargı mühendislikleridir.”

“VERİLEN TUTUKLAMA BİR YARGI OYUNU BİLE DEĞİLDİR”

Bizler AKP-MHP iktidarının sahte demokrasi vaatlerine ve kendi koltuklarını sağlama almaya çalışanların korkularına boyun eğmeyeceğiz. Şimdi soruyoruz bir halk aynı oyunlarla kaç defa tutuklanabilir, tarihin tekerrürü olan bir oyun kaç defa oynanabilir. Artık sona gelinmiştir. Bu oyunu uygulamak isteyenler de sonlarının geldiğini bilmektedir. Ancak kendi çöküşünü tüm halklara yaymak istemektedir.

3 gün önce Selahattin Demirtaş AİHM Büyük Daire’de davası görüldü. Siyasi iktidar bu dava öncesi bir yargı mühendisliği ile Demirtaş’a tahliye kararı vermişti. Ancak aynı yasadışı mühendisliğin sonucu olan başka bir davada verilen ceza nedeniyle serbest bırakılmadı. Siyasi iktidar bu yargı kararı ile demokrasiye darbeler yapma girişimleri olacağını ilan etmiş oldu.

Bu darbe sadece Kürt halkına değil bir bütün Türkiye’nin geleceğine yapılmıştır. Darbeleri yapanların en büyük özelliği yetkilerini olabildiğince büyütmeye çalışmaktır. Sayın Demirtaş ve Yüksekdağ’a dün verilen tutuklama bir yargı oyunu bile değildir. Bir bütün olarak HDP’nin eş genel başkanlığını yapmış olan yüz akı insanlar üzerinden tüm demokrasiyi boğma girişimidir.

Demokrasiyi boğma girişiminin muhatabı olan AKP-MHP bloğunu bir bütün olarak HDP’ye saldırmaktadır. Çünkü bu kumpası gerçekleştirenler biliyor ki Halkların Demokratik Partisi ve siyasetçileri ne olursa olsun özgürlük sevdasından ve demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyecektir.

Bizler oynanmak istenen zalim tiyatronun oyuncusu değil, karanlık perdeleri yırtarak bu ülkeye aydınlığı getirecek bir düşünceye ve mücadele geleneğine sahibiz. Korku cumhuriyetini Demirtaş, Yüksekdağ ve HDP’liler üzerinden yaygınlaştırmak isteyenlere sesleniyoruz; Ne Demirtaş ne Yüksekdağ ne de HDP bir adım bile geri adım atmayacaktır.

Bu anlamıyla dün gerçekleşen yargı operasyonu Türkiye’deki hukuk sisteminin ortadan kaldırıldığını ilan etme anlamına gelmektedir. Hukuk sisteminin cenazesi siyasi iktidar tarafından kaldırılmak istenmektedir. Bu darbeyi gerçekleştirenlerin dışındaki tüm çevreler, dün yapılan yargı operasyonunun aynı zamanda kendilerine yapıldığını görmeleri ve tepki göstermeleri gerekir. Bu bir dayanışma çağrısı değil, birlikte hareket etme zorunluluğunun dile getirilmesidir.

Bu tarihten sonra hukuk sisteminden kim konuşabilir bilmiyoruz ama bizler bağımsız, tarafsız ve demokratik değerlere sahip bir yargı inşasını ve demokrasi mücadelesini vermeye devam edeceğiz.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı