Advert

THY’den Diyarbakır’a darbe!

İstanbul - Paris seferi 451 TL, İstanbul - Diyarbakır seferi 780 TL

THY’den Diyarbakır’a darbe!
Bu içerik 1360 kez okundu.

Ali ABBAS YILMAZ-ÖZEL

Türk Hava Yolları, doluluk oranının en yüksek olduğu iller arasında bulunan Diyarbakır’daki seferlerinde düşüşe gitti. Düşüş nedeniyle bilet fiyatları ikiye katlanınca vatandaş isyan etti. Sorunun çözümü için THY Genel Müdürü ile görüşeceklerini belirten Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, “THY’nin bu uygulaması kent turizmine darbedir” dedi.

THY’den turizm’de 3 milyon hedef belirleyen Diyarbakır’a darbe. THY, İstanbul- Diyarbakır, Diyarbakır-Ankara seferlerinde düşüşe gidince bilet fiyatları ikiye katlandı. Sorunun çözümü için girişimlerde bulunan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, THY’nin tutumuna sert tepki gösterdi.

Mayıs ve Nisan ayında pistin onarımda olduğunu hatırlatan Kaya, “Onarım nedeniyle bir ara uçak sayısında düşüşe gidildi. 30 Mayıs itibari ile pist hizmete açıldı. Doluluk oranında Türkiye’de Diyarbakır-Ankara ve Diyarbakır İstanbul seferleri geçen yılda doluydu. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında haftada 34 sefer olmasına rağmen bu yıl sayı 22’ye indi. Temmuz haftalık uçuş sayısı 35 iken şimdi 15 sefere inmiş. Ağustos ayında da bu devam edecek gibi. Oda olarak Cuma günü genel müdür ile görüşeceğiz. Seferlerdeki düşüş nedeniyle bölge illerindeki yolcular Diyarbakır’a geliyor. Yoğunluk nedeniyle insanlar uçaklarda hem yer bulamıyor hem de aldığı bilet çok pahallı. Batı illerindeki bazı uçuşlarda doluluk oranı düşük ve fiyatlar düşük olmasına rağmen her ne hikmetse Diyarbakır’daki uçuş seferleri azaltılıyor. Turizm ve yatırımdaki gelişmeler göz önüne alınarak uçak sayısının artırılması gerekir. Tasarruf yapılacaksa batı illerinde boş uçan onlarca uçak var, bu uçakların bölgeye kaydırılması lazım. Genel müdür ile görüşüp bunu çözeceğiz. İnsanlar cenazelerine yetişemiyorlar, iş görüşmeleri için gelip gitmek isteyenler gidemiyorlar. Sabah Ankara uçuşu iptal edildiği için insanlar bir gün önceden gidip Ankara’da kalıyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Genel müdür ile çözemezsek durumu Ulaştırma Bakanına ileteceğiz” dedi.

Seferlerdeki düşüşün kent turizmine de darbe vurduğunu belirten Kaya, “Uçak seferlerindeki düşüş kent turizmine darbe vuruyor. Yerli ve yabancı turistler uçuk bulamadıkları için bölgeye gelmeyi erteliyorlar. Örneğin Almanya uçuşlarında artış var ama bununla ilgili yeni bir düzenlemeye gidilmedi. Bu alanda da bir düzenlemenin yapılması şart” diye konuştu.

Bu arada Pegasus'un İstanbul - Paris seferi 451 TL iken, THY'nin İstanbul - Diyarbakır seferinin780 TL olması tepkiye neden oldu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı