Advert

Ergani Belediye Başkanı neden görevine iade edilmiyor?

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Kamaç, görevden alınarak yerine kayyum atanan Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın, yargı kararına rağmen görevine iade edilmeme sebebini sordu.

Ergani Belediye Başkanı neden görevine iade edilmiyor?
Bu içerik 4378 kez okundu.

2019’daki yerel seçimlerde Ergani’de HDP’den belediye başkanı seçilen Ahmet Kaya, İçişleri Bakanlığı’nın hakkında örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle açılan soruşturmalar gerekçe göstermesiyle Mart 2020’de görevden uzaklaştırılmış, yerine kayyum atanmıştı. Kaya’nın görevden alınmasına gerekçe yapılan davada verilen beraat kararı geçtiğimiz günlerde onandı.

Yeşil Sol Parti (YSP) Diyarbakır Milletvekili Mehmet Kamaç, yerine kayyum atanan Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın göreve iade edilmemesi ile ilgili mecliste basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya da katıldı.

Türkiye'de kayyum politikasının 2016 yılından bu yana bir rejim haline geldiğini belirten Kamaç, bölge illerinde uygulanan kayyum atamalarının hukuki bir blok olmaktan ziyade siyasi bir tavır haline geldiğini dile getirerek, bunun en açık örneğinin Ergani Belediyesinde yaşandığını savundu.

Kamaç, 2020 yılında görevden alınan ve yerine kayyum atanan Kaya'nın, 2021'de üzerine atılı suçlardan beraat ettiğini belirterek "İstinaf mahkemesinin kararı da aynı yönde olmasına rağmen Kaya, yaklaşık 2,5 aydır görevine iade edilmedi. İktidar gerçekten bu ülkenin demokratik bir hukuk devleti olduğuna inanıyorsa; hukukun, Ahmet Kaya ile ilgili kararının gereği neden uygulanmıyor?" diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı