Advert

Bakan Koca'dan dışarıya çıkmayın uyarısı

Bakan Koca'dan dışarıya çıkmayın uyarısı
Bu içerik 4699 kez okundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) sıcaklıkların bugün Güneydoğu mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerde 2-6 derece üzerine çıkacağını açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlıkları olanlara dışarıya çıkmamaları uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava durumu raporlarına göre, bu hafta Türkiye genelinde ve Diyarbakır'da yüksek hava sıcaklıkları etkisini göstermeye devam ediyor. Son değerlendirmelere göre ülke genelinde yağış beklenmiyor. Kuzeydoğu kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ise ülke genelinde hissedilir derecede artacağı, güney ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 5 ile 10, diğer bölgelerde 2 ile 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

KRİTİK SAATLER İÇİN UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "sıcak çarpmasının, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı, "hipertermi" olarak da bilinen ciddi bir klinik durum olduğuna dikkati çekerek, "Yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpması için yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin gün içinde sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak