Advert

Kaymakama 2 yıl 2 ay hapis cezası

Kaymakama 2 yıl 2 ay hapis cezası
Bu içerik 885 kez okundu.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 13 yaşındaki Muhammed Çelik’e kaymakamlığa ait araçla çarparak ölümüne neden olan eski Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu’na 2 yıl 2 ay 28 gün hapis cezası verilerek, ehliyetinin 4 ay süreyle geri alınmasına karar verildi.

Adli Tıp Kurumu raporlarına göre, alkolü araç kullandığı ve hız limitinin 50 olması gerekirken saate 100-110 kilometre hızla araç kullanarak 13 yaşındaki Muhammed Çelik’in ölümüne neden olan eski Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu’na 2 yıl 2 ay 28 gün hapis cezası verildi. Sinanoğlu’nun ehliyetinin de 4 ay süreyle geri alınmasına karar verildi. Sinanoğlu’nun “bilinçli taksirle ölüme neden olmaktan” 2 yıl 6 ay ile 5 yıl arası değişen hapis istemiyle Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Duruşmaya Sinanoğlu katılmazken avukatıZülküf Önal Çepe ile Muhammed’in annesi Münevver, babası Murat ile avukatları Ali Bekleyici duruşmada hazır bulundu.

 

Mahkeme, bir önceki celse mahkemenin Adli Tıp Kurumu’ndan yeni bir istediği ve mahkemeye gönderilen raporda, Sinanoğlu’nun hız limitinin 100 ile 110 arasında olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Yeni rapor talebine ret

Sanık Sinanoğlu’nun avukatı Zülküf Önal Çepe, celse arasında sunduğu savunmada, Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu’ndan yeni bir raporun tanzim edilmesini ve tevsii tahkikat yapılmasını istedi. Çepe, mahkemenin tevsii tahkikat talebinin aksi kanaatinde ise müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi. İddia makamı ise sanık avukatı dosyanın Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi talebinin reddine karar verilmesini istedi.

Mahkeme kurduğu ara kararla dosyanın Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek yeni bir rapor tanzim edilmesinin dosyanın geldiği aşama itibariyle dosyaya bir yenilik katmayacağına kanaat getirerek, talebi reddetti.

Ara kararın ardından iddia makamı ceza istemiyle bir önceki celse verdiği mütalaasını tekrarladı.

Aileyle şikâyetten vazgeçme protokolü yapılmış

Çelik ailesinin avukatı Ali Bekleyici, önceki beyanlarını tekrarlayarak, sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı Çepe ise aile ile bir anlaşma protokolünü yaptıklarını bu protokolü mahkemeye sunduklarını ve ailenin bu protokol gereği şikayetten vazgeçtiğini davanın düşürülmesini istedi.

2 yıl 2 ay 28 gün hapis cezası ve ehliyeti geri alındı

Mahkeme, Sinanoğlu’na suçun işleniş biçimi, kusur durumu, meydana gelen neticeyi dikkate alarak “taksirle ölüme neden olmak suçundan” 2 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, suçun bilinçli taksirle işlenmesi nedeniyle cezayı 2 yıl 8 aya çıkardı. Ancak mahkeme cezanın sanığın geleceği üzerindeki etkisini dikkate alarak cezada indirime giderek, cezayı 2 yıl 2 ay 28 güne indirdi.

Mahkeme, Sinanoğlu’nun 4 ay süreyle ehliyetinin geri alınmasına karar verdi.

Ailenin avukatı kararı istinaf edecek

Çelik ailesinin avukatı Ali Bekleyici, cezanın üst sınırdan verilmesini istediklerini ancak mahkemenin alt sınırın biraz üzerinden ceza verdiğini belirterek, “Ailenin acısının bir nebze de olsa dinmesi için cezanın üst sınırdan verilmesini istedik. Ancak verilen ceza miktarı alt sınırdan biraz uzaklaşılarak verildi. Biz buna karşı kararı istinaf edeceğiz” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak