Advert

Tansiyon, kalp ilaçları yok

Diyarbakır Eczacılar Odası, tansiyon, kalp, diyabet ve hormon ilaçlarına ulaşımda güçlük yaşandığını açıkladı.

Tansiyon, kalp ilaçları yok
Bu içerik 3783 kez okundu.

Diyarbakır Eczacılar Odası ilaç sıkıntısı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. İlaç temininde yaşanan sıkıntılara dikkat çekilen açıklamada, “Özellikle tansiyon ve kalp ilaçlarına, göz ameliyatı öncesi tanıda kullanılan ilaçlara, diyabet ilaçlarına, hormon ilaçlarına ve bazı kanser ilaçlarına ulaşımda güçlük yaşanıyor. Hele ki bu durum ithal edilen ilaçlarda çok daha fazla geçerli. Her 4 ilaçtan biri raflarımızda bulunmuyor” denildi.

Gerginlik oluşuyor

3388.jpg

İlaç yokluğunun hasta ile eczacı arasında gerginliğe neden olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşlarımız 1,5-2 ay bekleyerek oluşturabildikleri doktor randevusunun ardından bir de ihtiyacı olan ilaca ulaşamadıklarında gerginlik yaşıyorlar. Bu gerginlik eczanelerimizde şiddete varan olumsuz olayların yaşanmasına neden oluyor.

Öneriler

Eczacılar odası sıkıntıların giderilmesi için çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı “Ülkemize ilaç arzını arttırmak için ilaç fiyatlarını yükseltmek çözüm değildir. Bu durum tam tersine ilacı bir kâr aracı olarak gören şirketlerin iştahını kabartmakta. Geçici çözüm üretmek yerine İlaç Fiyat Kararnamesi tümden değiştirilmeli; doğru bir ilaç temin politikası geliştirilmeli, ilaçta dışa bağımlılık giderilmeli! Bu duruma kalıcı çözümler üretilmelidir.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak