Advert

Rüşvet suçundan tutuklanan binbaşı tahliye edildi

Rüşvet suçundan tutuklanan binbaşı tahliye edildi
Bu içerik 4022 kez okundu.

Diyarbakır'da rüşvetle köy korucusu alımı yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Ergani eski İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Eren, rüşveti bizzat verdiğini itiraf eden yakın koruması Murat Altın'ın ifadesine rağmen tahliye edildi.

Emekli ve görev başındaki korucuların da aralarında bulunduğu 38 sanıklı davanın Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasında savunma yapan Binbaşı Ahmet Eren, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Yüzbaşı rütbesiyle Ergani İlçe Jandarma Komutanlığı yaptığı dönemde "rüşvet alma" ve "irtikâp" suçlarından hakkında dava açılan Binbaşı Ahmet Eren ve subay Soner Eren tahliye edildi. Ahmet Eren’in yanı sıra subay Soner Eren de duruşmada tahliye edildi.

‘İftira her zırhı deler’

"İftira her zırhı deler, delemediği tek zırh iman zırhıdır, o da bende var" sözleriyle savunma yapan Binbaşı Eren, kendisine kumpas kurulduğunu savundu. Başarılı bir subay olduğunu belirten Eren, dönemin Diyarbakır İl Jandarma Komutan Yardımcısı ile Jandarma Genel Komutanlığı Cari Harekât Daire Başkanı Jandarma Kurmay Albay Ali Demir'i suçladı. Dönemin Diyarbakır İl Jandarma Komutan Yardımcısı'nın FETÖ'cü olduğunu ve hakkında işlem yapıldığını söyleyen Eren, emekliye ayrılan Jandarma Genel Komutanlığı Cari Harekât Daire Başkanı Jandarma Kurmay Albay Ali Demir'in Ergenekon davasında açığa alındığını ve eşinin başörtülü olması nedeniyle kendisiyle uğraştığını öne sürdü.

İtiraf etti

"Rüşvet vermekle veya aracılık etmekle" suçlanan Mehmet Tosun, ceza alma riskine karşı suçunu itiraf ederek, Binbaşı Ahmet Eren'e oğlu Sedat ve yeğeni Oğuzhan Tosun'un koruculuktan çıkarılmaması için Eren'e 40 bin TL rüşvet verdiğini anlattı. Tosun, oğlu ve yeğninin korucu kadrosuna geçtiğini, bir ay sonra da Binbaşı Eren'in, onları koruculuktan atmakla tehdit ettiğini, her biri için 20 bin TL istediğini, bu parayı 3-4 gün arayla iki taksit şeklinde verdiğini kaydetti.

Yakın koruması anlattı

Eski korucubaşı olduğu dönemde Binbaşı Ahmet Eren'in yakın korumalığını yapan ve rüşvete aracılık etmekten yargılanan Murat Altın, bütün iddiaları doğruladı. Altın, Eren'e verilen rüşvetlerin kendisine verildiğini kendisinin de bunu Eren'e teslim ettiğini söyledi. Rüşvetin kendisine Eren'e telim etmek üzere kim tarafından, nerede, ne zaman ve nasıl verildiğini en ince detaylarına kadar anlatan Altın, bu rüşvetin korucu olarak kalma, korucu olma, korucubaşı olma veya kalma talebiyle istenilen para olduğunun altını çizdi.

Para karşılığında tayinlerini batı illerine çıkardığı belirtilen jandarma personeli ise Ahmet Eren ve Soner Eren'e verdikleri parayı borç olarak verdiklerini savundu.

Savunmaların ardından kısa bir ara veren mahkeme, Binbaşı Ahmet Eren ve subay Soner Eren'in tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi. (M-A-Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak