Advert

Naci Görür’den Diyarbakır için deprem uyarısı

Naci Görür’den Diyarbakır için deprem uyarısı
Bu içerik 2904 kez okundu.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremi ile Arap Levhası’nın kuzeye doğru itildiğini, bu nedenle Adıyaman-Diyarbakır-Siirt-Hakkari-Yüksekova sınırında yeni depremler olabileceği uyarısında bulundu.

 Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depreminden etkilenen bölgelerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Hatay, Adıyaman ve Malatya’da büyük bir deprem beklenmediğini belirten Görür, “Bu bölgede bundan sonra kırılmamış kimi faylar görece küçük depremler üretebilir, artçı depremler olur. Artçı depremler daha bir sene sürer ve gittikçe büyüklük ve sıklıkları azalır” dedi.

‘2 fayda enerji birikti’

6 Şubat depreminden sonra Doğu Anadolu Fay sistemi ile Doğanşehir-Kepez-Başkavak- Kemaliye istikametinde uzanan Malatya Fay sistemi olduğuna dikkat çeken Görür şunları söyledi:

“6 Şubat depremi ile Arap Levhası kuzeye doğru itilmiş olabilir. Bu itilme Adıyaman-Diyarbakır-Siirt-Hakkari-Yüksekova Levha sınırında (Bitlis-Zagros Süturu) sıkışma sonucu depremlere neden olabilir. Bu yazdıklarım genel bir bilgidir. Sizlerde farkındalık yaratmak içindir. Yoksa kesin olarak şu olacak bu olacak demek değildir. Bu yazdıklarım halktan ziyade yerel yönetimler içindir. Depremde tek yapacağımız iş acil müdahale ve halka destek değildir. En önemli iş yerleşim alamlarımızı deprem dirençli yapmaktır. Bunu merkezi yönetim ve halkla birlikte hızla yapabilirsiniz.”

Deprem dirençli kentler

Görür, yerel yönetimlerin deprem dirençli kentlere öncelik vermesini istedi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak