Advert

Ergani’de 'Makam Çiçeği’ açtı

Ergani’de 'Makam Çiçeği’ açtı
Bu içerik 1636 kez okundu.

Ergani ilçesinde 1515 rakımlı Makam Dağı'nda Zülküf Peygamber Türbesi'nin bulunduğu alanda yetişen ve Zülküf Peygamber'in terinin damladığı yerde yetiştiği rivayet edilen 'Makam Çiçeği’ ilkbaharla birlikte açtı.
Ergani ilçesinde, Zülküf (Zülkifl) Peygamber'in terinin damladığı yerde yetiştiği rivayet edilen 'Makam Çiçeği’, ilkbaharla birlikte açtı. Hz. Zülküf Peygamberi'nin Ergani ilçesindeki türbesinin bulunduğu alanda 'Makam' çiçeği açtı. Zülküf Peygamber'in terinin damladığı her yerde çıktığı rivayet edilen makam çiçeği 15 ile 20 santimetre arasında değişen yeşil ince uzun yapraklara sahip. Genellikle nisan ayı sonu ile mayıs ayı başında açan çiçeklerin özelliği dik gövdeli, yeşil ve ince uzun yaprakları arasında tek tek huni biçiminde eflatun renkte ve güzel kokulu olması. Makam çiçeği, hem kutsal olduğuna inanıldığı hem de güzel kokusu nedeniyle yöre halkı tarafından evlerde kurutuluyor.
“ÖZEN GÖSTERELİM”
Ergani Belediyesi’nden yapılan paylaşımda ise, “Lütfen doğal güzelliklerimizin bulunduğu alanları korumaya özen gösterelim.” İfadeleri kullanıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var