Advert

Diyarbakır’da AK Parti Milletvekilli Aday adaylığı için 95 kişi başvurdu…

Diyarbakır’da AK Parti Milletvekilli Aday adaylığı için 95 kişi başvurdu…
Bu içerik 2680 kez okundu.

4 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinden dolayı AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday adaylığı müracaatları sona erdi. An itibariyle alınan bilgilere göre AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM)’ye 95 kişinin aday adaylığı için başvurduğu öğrenildi. Geçtiğimiz dönem AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’na 216 kişi aday adaylığı için başvuruda bulunmuştu.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için Milletvekili aday adaylığı için başvurular AK Parti’de bugün itibariyle sona erdi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’na aralarında eski vekiller, MKYK Üyeleri, Eski İl ve İlçe Başkanları, STK Başkanları, İş insanları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları, gençlerin yer aldığı 95 kişinin aday adaylığı için başvurduğu öğrenildi. Başvuruların tamamlanmasıyla birlikte aday belirleme takvimi işlemeye başladı.

25 MART’TA TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILACAK

AK Parti Genel Merkezi ile il başkanlıklarına başvuran milletvekili aday adayları için 25 Mart Cumartesi günü teşkilat temayül yoklaması yapılacak. Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulacak alt komisyonlar, milletvekili aday adaylığı başvurularını değerlendirmek üzere çalışmalara başlayacak.

NİHAİ KARARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERECEK

Bu komisyonların değerlendirmelerinin ardından nihai karar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yapacağı üst komisyonda verilecek.

BAŞVURU ÜCRETLERİ DEPREMZEDELER İÇİN KULLANILACAK

Şu ana kadar 5 bini aşkın milletvekili aday adaylığı başvurusunun olduğu AK Parti’de, başvuru aidatları, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde kullanılmak üzere, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağış şeklinde yatırıldı. Bağışlar, yetişkinler için 20 bin lira, kadın ve gençler için 10 bin lira, engelliler için de 5 bin lira olarak belirlendi.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili  Aday Adayları şunlar;

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı