Advert

AK Parti’den ayrıldı CHP’den vekillik başvurusu yaptı

AK Parti’den ayrıldı CHP’den vekillik başvurusu yaptı
Bu içerik 2622 kez okundu.

AK Parti’nin Bağlar İlçe başkan adayı Sinan Balıkçı, 500 kişi ile CHP’ye katıldı. Balıkçı ile beraber AK Parti’den ayrılan İş İnsanı Mahir Yılmaz CHP’ye aday adaylığı başvurusu yaptı.

2018 seçimlerinde Diyarbakır’dan yüzde 6 oy alan CHP Diyarbakır İl Örgütü, 14 Mayıs seçimleri öncesi hareketlendi. 6’lı Masa’nın Kılıçdaroğlu’nun adaylığında uzlaşması, HDP öncülüğündeki Emek ve Özgürlük Hareketi’nin de aday çıkarmayacağını açıklaması, Diyarbakır’da CHP’ye talebi arttırdı.

AK Parti’nin İlçe Başkan adayı CHP’de

CHP’nin mevcut İl Başkanı Abdullah Atik’in ardından, AK Parti’nin Bağlar İlçe Başkan adayı Sinan Balıkçı da CHP’ye katıldı. 2020 yılında AK Parti’nin Bağlar İlçe Başkan adayı olan Balıkçı, beraberindeki 500 kişilik bir grupla CHP’ye katıldı.

Aday adaylığı başvurusu

Balıkçı ile beraber AK Parti’den ayrılarak CHP’ye katılan İş İnsanı Mahir Yılmaz, Diyarbakır milletvekilliği için CHP’den aday adaylığı başvurusu yaptı.

‘Değişim kaçınılmaz’

Yılmaz, CHP’ye katılması ile ilgili yaptığı açıklamada, CHP İl Başkanı Abdullah Atik’e teşekkür etti. Yılmaz, şunları söyledi: “Bütün Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da değişimin artık vazgeçilmez bir çözüm olduğunu düşünüyor ve değişim hareketini destekliyoruz. Bu değişimi de en iyi gençlerin yapacağını biliyoruz, işte tamda bunun için Türkiye’nin en köklü partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi ile yolla çıkıyoruz. Ülkemizde insanların hak ettiği yaşam biçiminin, demokrasinin, eşit yaşamın, halklar arasında din dil ırk ayrımı yapılmadığı güzel günlere Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde tekrar kavuşacağımıza inanıyoruz. Bu inançla bugün buradayız ve mücadelemizi zafer elde edene kadar sürdüreceğiz.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı