Advert

Diyarbakır’da Milletvekili aday adaylığına başvurular sürüyor

Diyarbakır’da Milletvekili aday adaylığına başvurular sürüyor
Bu içerik 2962 kez okundu.

14 Mayıs’ta yapılacak seçim öncesi iktidar ve muhalefet partilerine yönelik aday adaylığı başvuruları devam ediyor. Diyarbakır’dan AK Partiye şimdiye kadar 70, CHP’ye 60, Deva Partisi’ne 40, Gelecek Partisi’ne de 10 kişinin başvurduğu öğrenildi.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilli seçimleri nedeniyle siyasi partilerde başlayan aday adaylığı hareketliliği tüm hızıyla sürüyor.

12 vekile sahip Diyarbakır’da bu yıl AK Parti yerine, muhalefet partilerine ilgi arttı. AK Parti’ye şimdiye kadar sadece 70 kişi başvurdu. 2018 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti Diyarbakır İl Örgütü 216 başvuru ile rekor kırmıştı.

MUHALEFET PARTİLERE İLGİ ARTTI

Millet İttifakı’nın Diyarbakır’dan Türkan Elçi’yi liste başı yapacağı iddia edilirken, partilere başvurular da devam ediyor. Şimdiye kadar CHP’ye Diyarbakır’dan milletvekili aday adayı olmak isteyen 60 kişi başvurdu.

DEVA Partisi’ne ise İl Başkanı Cihan Ülsen de dahil 40 kişi başvurdu. DEVA’nın son başvuru tarihi ise 20 Mart. Gelecek Partisi’ne ise, 10 kişi başvurdu.

YEŞİL SOL PARTİ’DE BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Merakla beklenen Yeşil Sol Parti (HDP) başvuruları ise başladı. HDP’ye hem Diyarbakır hem de bölge illerinden rekor başvuru bekleniyor. HDP’nin son başvuru tarihi ise 25 Mart.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var