Advert

Doktor hastaları karıştırdı: Sünnet yerine bademcik ameliyatı!

Sünnet için Ergani Devlet Hastanesi’ne götürülen 2.5 yaşındaki B.Y, ‘yanlışlıkla’ bademcik ameliyatına alındı. Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Doktor hastaları karıştırdı: Sünnet yerine bademcik ameliyatı!
Bu içerik 5359 kez okundu.

Ergani İlçesi Devlet hastanesinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Ergani İlçesi’nde yaşayan 4 çocuk annesi S. Y, 2.5 yaşındaki oğlu B. Y’i sünnet ettirmek için geçtiğimiz Cuma günü Ergani Devlet Hastanesine götürdü. Giriş işlemleri yapılan A., ameliyathaneye alındı.

Çocuk cerrahı yerine KBB’ci aldı

Ameliyathanede, hastaları karışınca KBB doktoru, 2.5 yaşındaki B.’Y''yi kendi hastası sanarak ameliyata aldı. Ameliyat yaklaşık bir saat sürdü, B.Y, uyandırıldıktan sonra odaya götürüldü. Üroloji Odası’nda bekleyen aile çocuklarının gelmediğini görünce, görevlilere sordu. Görevliler, B.Y.’nın ameliyattan çıktığını, KBB’nin yatan hasta servisine alındığını söyledi.

sunnet.jpg

‘Sünnet için götürdük, bademcik ameliyatı yaptılar’

KBB servisine giden anne S. Y, oğlunu odada görünce şaşkına döndü. Hastanede yaşanan skandala ilişkin Amida Haber’e konuşan anne S.Y, "Oğlumu sünnet ettirmek için randevu almıştık. Cuma günü sabah saatlerinde hastaneye götürdük. İşlemlerin ardından ameliyata aldılar. Bizde kapının önünde bekliyorduk. 15 dakikalık ameliyat bir türlü bitmedi. Sünnet için giren tüm çocuklar çıktı, bizim çocuk çıkmadı. Sonra öğrendik ki çocuğu KBB servisine götürmüşler. Gidip baktığımızda çocuğun bademcik ameliyatı olduğunu gördük. Hemen doktorların yanına gittik, ‘Çocuğumuz sünnet olacaktı, siz bademcik ameliyatı yaptınız’ diye. Hocalar da şaşırdı. Böyle bir şey olamaz dediler. Hemşireler hastaları karıştırmış. Bu ihmalkarlıktır. Doktorlar hakkında şikayetçi olduk” dedi.

Doktorlar tartıştı

Listeleri kontrol eden doktorlar hastaların karıştığını fark etti. Ürolog ile KBB doktoru bir birini suçlayarak tartıştı. Araya personel girdi.

Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı

Konuyla ilgili Amida Haber’e konuşan hastane ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, iki doktor hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. (İlyas Akengin-özel)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var