Advert

Veterinerlerden deprem bölgesi için ‘kuduz’ uyarısı!

Veterinerlerden deprem bölgesi için ‘kuduz’ uyarısı!
Bu içerik 2822 kez okundu.

Diyarbakır Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muhammed Ali Süleymanoğlu, çadır kentler için, hayvanlardan insanlara bulaşabilen kuduz, uyuz ve brucella gibi hastalıklara karşı aşılama uyarısında bulundu.

Diyarbakır Bölgesi Veteriner Hekimler Odası depremin 3’üncü gününden itibaren Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile yapılan planlama sonucunda Adıyaman’a gitti. Koordinatör oda olarak sorumluluk alan Diyarbakır Bölgesi Veteriner Hekimler Odası’nın Başkanı Muhammed Ali Süleymanoğlu, 6 veteriner hekim olarak hizmet verdiklerini söyledi. Süleymanoğlu, ilk 3 gün kargaşadan dolayı hayvanların bölgeyi terk ettiğine ya da enkaz altında kaldıklarından dolayı, yardım malzemeleri dağıtımına yardım ettiklerini ifade etti.

Silvan Belediyesi çadır verdi

AFAD’ın odaya verdiği çadırın barınma ihtiyacı nedeniyle geri alındığını belirten Süleymanoğlu şunları söyledi: “Klinik hizmetleri verebilmek için yaptığımız görüşmeler sonucu, Silvan Belediyesi tarafından tahsis edilen 2 adet konteyner ile 1 çadırda 3’er günlük periyotlarla nöbetleşerek, müdahale ve tedavilere devam etmekteyiz. Ancak, il merkezindeki veteriner kliniklerinin çoğu işlevsiz hale geldiğinden, tüm taleplere cevap vermekte zorlanıyoruz . Kliniğe getirilen tek tek vakaların yanı sıra , köylerden gelen sürülerin aşı ve tedavi taleplerine de imkânlar dahilinde cevap olmaya çalışıyoruz.”

Kuduz tehlikesi

Süleymanoğlu, çadır kentlere yerleştirilen depremzedeleri hayvanlardan bulaşabilen hastalıklara karşı da uyararak şunları söyledi: “Özellikle çadır kentlere yerleştirilen deprem bölgesindeki nüfusun , çevrede başıboş kalan ve beslenmek için etrafta dolaşan hayvanlardan insanlara bulaşabilen, uyuz ,brucella ve kuduz gibi salgın tehlikesine karşı aşılama gibi önlemlerin ivedilikle alınması gerektiğini belirtmek istiyoruz.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı