Dolandırıcılık üzerine bir yazı

Dolandırıcılık üzerine bir yazı
Bu içerik 216 kez okundu.

Yazarımız Ali Haydar Üzülmez’in bizzat yaşadığı bir uyarı yazısı. Hani o bildiğimiz, kendini savcı, polis, banka görevlisi gibi tanıtarak vatandaşı kandıranlar. Çok uyarıcı bir yazı, okumanızı tavsiye ediyoruz. Aynı durumu Baskın Oran hoca’da yaşadı.

*

YETKİLERİ GÖREVE ÇAĞRIYORUM

Ali Haydar Üzülmez

2 Temmuz Çarşamba günü sabah saat 10:32 telefonum çalıyor. Arayan numara + 90(544) 883 39 28 ; telefonu açıyorum.

—Alo buyurun diyorum.

— Ali Haydar beyle mi görüşüyorum?

— Evet, buyurun benim diyorum.

— Hocam “ ben İstihbarattan Batuhan Türkoğlu, sicil numaram: 647 719, Muğla Adliyesinden arıyorum. Muğla Cumhuriyet Savcımız Oğuzhan Dönmezle çalışıyoruz, adliye iletişim numaramız 0(252) 212 97 85.

Size şimdi WhatsApp’tan bir kimlik göndereceğim. Kimlik geliyor.

Devam ediyoruz:

—Bu kimlik size mi ait?

—Kimlik bilgileri bana ait ama kimlikteki fotoğraf bana ait değil.

— Tamam hocam.

—Hocam, FETÖ terör örgütü sizin kimliğinizi kullanarak para transferi yapıyor ve pasaportunuzu kullanarak yurtdışına çıkış yapıyor. Size şimdi bir dekont göndereceğim. Dekont geliyor.

Devam ediyoruz:

—Hocam dekont size mi ait, iban numarası ve çalıştığınız banka doğru mu?

—Evet diyorum.

— Bakın hocam bu vatan hainleri, bu alçaklar, bu vatan, millet düşmanları sizin gibi değerli hocalarımızın kimliğini, pasaportunu ve banka bilgilerini kulanarak; örgütsel işlemler yapıyorlar. Sizin isminizle, sizin iban numaranızla yurtdışına 2 750 000₺, para transferi yapmışlar.

— Hocam sizin hakkınızda Muğla Cumhuriyet Başsavcılığımızın tutuklama kararı var. Size gönderiyorum. Tutuklama kararı geliyor.

— Şimdi hocam siz hem mağdur hem de tutuklusunuz. Bizzat Ankara’dan İçişleri Bakanımızın emriyle ben ve bir kaç arkadaşım Muğla Cumhuriyet Başsavcımız Oğuzhan Dönmez beyle, sizin gibi mağdur olan (47 kişi) ; profesör, doktor, temiz bürokratların dosyasınının soruşturmasını yürütüyoruz. Bu şerefsizleri mutlaka bulup Türk adaletine teslim edeceğiz.

—Prki, ben size nasıl yardımcı olabilirim, benden ne istiyorsunuz? diyorum.

—Hıcam dosyada gizlilik kararı var. Bu konuştuklarımızı ve bilgileri kimseyle paylaşmayacaksınız.

Banka hesaplarım, mal varlığım.

İsteniyor. Söylüyorum. Tutanak tutturuluyor.

— Hocam şimdi banka hesapların üzerinde işlemler yapacağız.

— Bu zorunlu mu? diyorum.

—Evet diyor.

— Neden diyorum.

— Bu işleri yapanlar bankadaki FETÖ’ün elamanlarıdır. Bunun farkına varacaklar ve devreye girecekler, biz de onları kıskıvrak yakalıyacağız diyor.

İşlemlere girişte şifre istiyor. İtiraz ediyorum. Batuhan alçağı çok ser bir şekilde: “biz canımızı dişimize takmış size hizmet ediyoruz. Şu anda siz sahtekarlıktan tutkulusunuz bizler sizin için çalışıyoruz. Siz bize Türk istihbaratına, polisine, savcısına devletine güvenmiyorsunuz.” Diye beni korkutup sindirmeye çalışıyor. Tekrar şifre istiyor. Tekrar direniyorum. Sonuçta direncim kırılıyor veriyorum. O arada bankalar yapılan işlemlerden sanırım şüphelenerek var olan iki bankada hesaplarıma bloke koyuyor. Beni yapılacaklarla ilgili bilgilendiriyor ve bankaya yönlendiriyor. Garanti Bankası’nın Ergani’de şubesinin olmadığını söylüyorum. Yapı Kredi Bankasına yönlendiriyor. Bankaya varınca beni ara diyor. Bankaya gidiyorum. Telefonu açıyorum, gerekli talimatları veriyor. Beni “Türk istihbaratı adına ödüllendiriceğini” ekliyor. Bankaya gidiyorum blokeyi kaldırıyorum. Eve geçiyorum. Vardın mı? diye soruyor?evet diyorum. Banka çalışanının erkek olduğunu söylüyor. Evet diyorum. Hocam her şey kontrol altında. Takipteler diyor. Şimdi dikkatlerini daha fazla çekmek için kredi işlemleri yapacağız. Diyor. O arada konuşmalar oluyor. Polis telsiz sesleri geliyor. Sıkıntılı anlar yaşıyorum. Aklımın yarısı dolandırılıyorsun diyor, yarısı bu kadar sahi dolandırıcılık olamaz diyor. Müthiş sıkıntılı anlar yaşıyorum. Şifre ve polis telsiz konuşmaları, kuşkumu artırıyor.

Devam edelim:

— Hocam şimdi daha da kuşkuyu arttırmak için kredi işlemleri yapacağız diyor. Şüphem daha da artıyor. İşlemler yapılırken tekrar bankalar bloke koyuyor. Bu arada bankaların bu konudaki hassasiyetini taktir etmemek elde değil. Onları kendi adıma tebrik ediyorum. Beni tekrar bankaya yönlendiriyor.

Tamam diyorum. Bankaya varınca beni lütfen arayın hocam diyor.

Kararım netleşiyor. Büyük bir dolandırıcılıkla karşı karşıyayım diyorum. Karar vermem gerekiyor. Karakola gitmeye karar veriyorum. Ergani emniyet karakoluna gidiyorum. Birkaç polis ve komiser bahçede çay içiyorlar. Komiserle görüşmek isteğimi iletiyorum. “Buyurun ben komiser X” diyor. Özel görüşmek isteğimi iletiyorum. Nazik bir şekilde “tabi” diyor. Kenara geçince durumu kendisine izah ediyorum. Direk “dolandırıcılar hocam” diyor. Bankaları arıyoruz hesapları bloke ediyoruz.( ki zaten bankalar bloke etmişti) Komiser Batuhan’ı arıyor. Batuhan hemen açıp “Ali bey vardınız mı?” diyor. Komiser, “siz Ali Haydar’ın neyi oluyorsunuz?” diye soruyor. “Yeğeniyim” diye yanıt veriyor. Komiser “si….tir lan” deyip küfüre devam ediyor. Anında bir dakika içinde bana gönderilen bütün bilgiler, belgeler siliniyor. O nedenle sahte kimliği, banka dekontunu ve Muğla Cumhuriyet Başsavcısı’na ait olduğuna dair bana gönderilen kimlik belgesini paylaşamıyorum. Bu stresli, sıkıntılı durum 3 saate yakın sürdü. Aynı durumu aynı gün aynı saatlerde Baskın Oran hocamda yaşamış. Yaşadıklarını Artı Gerçek’te kendi köşesinde “polis sizi arayıp ‘para yollayın’ derse?” başlıklı yazısında paylaşmış. Yaşadıklarımız tıpa tıp aynısı. Baskın hocam belgeleri de vermiş. Mutlaka okumanızı isterim.

Bankaların dikkatli ve hassas davranması nedeniyle benim kayıbım olmadı.

Karakolda komiser ve polislerle birlikte olayı

değerlendirdik.

Karar: Tüm belgeleri yapay zeka ile yaptıkları kararına vardık. Ve her ne şekilde olursa olsun kendisini savcı, istihbaratçı, asker, polis olarak tanıtan kişilere telefonda cevap vermemek gerektiğinde mutabık kaldık.

İçişleri bakanlığı adına sahtekârlık yapan bu dolandırıcıları açığa çıkarmak için yetkileri göreve davet ediyorum.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de kiralık türbe alanı: WC, otopark, çay bahçesi ve büfe var!
Ergani'de kiralık türbe alanı: WC, otopark, çay bahçesi ve büfe var!
Çalışanlara Yönelik İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi
Çalışanlara Yönelik İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi