Advert

Bir kişi sağ çıkarıldı, 2 kişi kurtarılmayı bekliyor

Bir kişi sağ çıkarıldı, 2 kişi kurtarılmayı bekliyor
Bu içerik 3421 kez okundu.

Kent Koruma ve Dayanışma Platformunun verilerine göre Diyarbakır’da deprem nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 182’ye yükseldi.

Kent Koruma ve Dayanışma Platformunun verilerine göre Diyarbakır’da deprem nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 182’ye yükseldi. Dün gece yapılan arama kurtarma çalışmaları sırasında Yazgül Çaçan adlı bir, enkaz altından sağ çıkarıldı. Akar Apartmanı’nda irtibat kurulan 2 kişi için ekipler seferber oldu.

Kent Koruma ve Dayanışma Platformu verilerine göre, Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 2 depremden etkilenen Diyarbakır’da, 182 kişi yaşamını yitirdi, bin 80 kişi yaralandı, yaralılardan 130’unun tedavisi sürüyor. Yaralılardan durumu ağır olan 32 kişi ise yoğun bakım ünitelerinde tedavi altına alındı. Diyarbakır’da yaşanan ölümlerin verilerini gösteren Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığında ise defnedilenlerin sayısı 152’ye çıktı.

Enkaz altında 4’üncü gününde canlı çıkarıldı

Enkaz altında cansız bedenlerin çıkma sayısı artsa da enkaz altında canlı çıkarılanlar umutları arttırıyor. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Bağlar ilçesindeki Yoldaş Apartmanı’nın enkazından dün gece bir kadın canlı çıkarıldı. Ekiplerin arama kurtarma çalışmaları sırasında Yazgül Çaçan adlı kadın, enkazdan canlı çıkarıldı. Bilinci yerinde olan ve konuşma yetisi yerinde olan Çaçan tedavi altına alınmak üzere hastaneye kaldırıldı. Aynı apartmanda gece saatlerindeki çalışmalarda 3 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı.

Akar (Hisami) Apartmanı’nda 2 kişiyle irtibat kuruldu

Kentte en çok kaybın yaşandığı apartmanlardan biri olan Akar (Hisami) Apartmanı’nda enkazında dün gece eş olduğu belirtilen 2 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Sabah saatlerinde devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında ise kurtarma ekipleri, Beşiri Yıldız adlı bir kişi ile yine aynı aileden olduğu tahmin edilen bir kadınla irtibat kurdu. Yıldız ve ismi öğrenilemeyen kadını kurtarma çalışmaları sürüyor.

Cengizler Apartmanı’nda bir kişinin cansız bedeni çıkarıldı

Arama kurtarma çalışmaların sürdüğü diğer bir apartman olan Bağlar ilçesindeki Cengizler Apartmanı’nda bir erkeğin cansız bedeni enkaz altından çıkarıldı. Burada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Diyar Galeria’dan 3 kişi çıkarıldı

Dünden beri bazılarının canlı bazılarının ise ölü olarak çıkarıldığı Diyar Galeria binasının enkazında dün akşam saatlerinde 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Son 3 kişiyle birlikte Diyar Galeria’nın enkazından çıkarılan kişi sayısı 116’ya yükseldi. AFAD yetkililerinden alınan bilgiye göre, en kaz altında en az 80 kişi daha bulunuyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var