Advert

Karaaslan: “Sokak hayvanı cinayetlerini hassasiyetle takip ediyoruz”

Karaaslan: “Sokak hayvanı cinayetlerini hassasiyetle takip ediyoruz”
Bu içerik 1779 kez okundu.

Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Ahmet Karaaslan, İlçede yaşanan sokak hayvanı cinayetleriyle ilgili yaptığı açıklamada, Ergani’de hiçbir canlının yaşam alanında zarar görmesine sessiz kalmadıklarını belirterek, sokak hayvanı cinayetlerine ilişkin süreci tüm yönleriyle sonuna kadar hassasiyetle takip edeceklerini söyledi.

Başkan V. Karaaslan, Son haftalarda gündeme getirilen Ergani’deki sokak hayvanı cinayetlerinin ilk gününden itibaren Ergani Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Ergani Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile failleri tespit etmek üzere araştırmalarına koordineli olarak devam ettiklerini belirterek, “Yaşanan cinayetlerin Kurumlarımıza karşı suçlayıcı bir tutum doğurması araştırmaların kapsamlı bir şekilde yürütülmesini gerektirmiştir. Kaybettiğimiz sokak hayvanları için hemşerilerimize ve hayvan severlerimize üzüntümüzü bildiririz; cinayetlere yenisinin eklenmemesi konusunda denetim ve önlemlerimiz arttırılmıştır.

“CİNAYETLERE BİLİNÇLİ YA DA BİLİNÇSİZ OLARAK SEBEBİYET VEREN KİŞİLERİ TESPİT EDECEĞİZ”

Cinayetlere bilinçli ya da bilinçsiz olarak sebebiyet veren kişi veya kişilerin tespit edilmesi halinde sizlerle paylaşılacaktır. Bu süreçte sokak hayvanlarımızın mama/su ihtiyaçları Belediyemiz tarafından karşılanmaya devam etmektedir. Herhangi bir sebeple hastalanan, yaralanan sokak hayvanlarımız cinayetlerin öncesinde de olduğu gibi ilçemizdeki veteriner hekimlerimizle Hayvanları Koruma Kanunu’na uygun şekilde, tedavi edilerek alındıkları yere geri bırakılmakta ve kontrolleri düzenli olarak sağlanmaktadır. İlçemizde yaşanan sokak hayvanı cinayetlerine ilişkin süreci tüm yönleriyle sonuna kadar hassasiyetle takip edeceğimizi bildiririz” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı