Advert

Kılıçdaroğlu seçim için tarih verdi: 14 Mayıs’ta olacak

Kılıçdaroğlu seçim için tarih verdi: 14 Mayıs’ta olacak
Bu içerik 3835 kez okundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 14 Mayıs tarihinde yapılacağını belirterek, “Sandıklar gelecek. 14 Mayıs'ta seçim olacak. Sandığa gideceğiz. Allah'ın izniyle yeni bir başlangıç yapacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kentte bir otelde düzenlenen “Güneydoğu Hemşehri Buluşması” programında gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara'da oturup siyaset yaptık

Öz eleştiri yapan bir kişiliğe sahip olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ankara’da oturup siyaset yaptık. Gelip çayınızı içmedik, sofranıza oturmadık. Derdiniz nedir sormadık. Bize oy verin dedik, siz de haklı olarak dediniz ki 'gelmediniz, oturmadınız, derdimizi dinlemediniz, niye size oy verelim' dediniz. Evet vatandaş haklı” şeklinde konuştu.

Mal varlığını herkes açıklamalı

İktidar olduklarında sosyal devlet anlayışını en iyi şekilde vatandaşa yansıtacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye’de binlerce ailenin yatağa aç girdiğini ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, altılı masadaki 6 liderin de demokrasi istediğini vurgulayarak, herkesin bu ülkede rahat yaşaması için mücadele verdiklerini dile getirdi. Siyasete girdiği gün kendi mal varlığını internete yüklediğini, bugüne kadar kazandıklarının alın teri olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, iktidar sahiplerinin mal varlığını açıklamadığını dile getirdi.

Türkiye'yi büyüteceğiz

Son dönemlerde Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Evet, Cumhuriyet'i yeniden inşa edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında güzel demokrasiyle taçlandıracağız. Eğer bugün bu büyük topraklarda hala mercimeği, fasulyeyi, buğdayı, pirinci, canlı hayvanı, evcil hayvanı dışarıdan alıyorsak Allah aşkına bu memlekette o zaman biz ne yapacağız? Hepsine para, dolar mı ödeyeceğiz? Kimin sırtından? Sizlerin sırtından. Siyasete atılan kişi zenginleşiyorsa onu siyasetin dışında bırakırız. Onlar haksız yere zenginleşiyorlar. Haksız zenginleşmek birinin hakkını ve hukukunu çalmak demektir. Sandıklar gelecek. 14 Mayıs'ta seçim olacak. Sandığa gideceğiz. Allah'ın izniyle yeni bir başlangıç yapacağız. Güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye'yi büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'da 14 Mayıs'ı işaret etmişti

Bu arada partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihi için 14 Mayıs’ı işaret etmişti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı