Advert

KA–YLAœç™NAœN YOL A‡iLESi

Merkeze bağlı Bereketli Köyü Uzunağaç mezrasında yaşayan köylüler, çamurdan neredeyse bataklık haline gelen bir buçuk kilometrelik yolları yapılmadığı için ayaklandılar.

KA–YLAœç™NAœN YOL A‡iLESi
Bu içerik 3127 kez okundu.

 

Bereketli Köyü Uzunağaç mezrası ile Azıklı arasındaki bozuk yolun yaptırılması için ayaklanan köylü vatandaşlar, çamurdan bataklık haline gelen yolda pankart açarak yetkililerden yardım istediler. Uzunağaç ile Azıklı’nın ortasından geçen dere yatağının üzerine kendi imkânlarıyla köprü yapan vatandaşlar, dere yatağının karşısında bulunan tarlalarına ulaşmak için bir buçuk kilometrelik çamurlu yolu kat etmek zorunda kalıyorlar. Önceki aylarda ilçe Kaymakamlığına dilekçe ile başvurarak mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen köylüler bu zamana kadar herhangi bir olumlu netice alamayınca söz konusu bozuk yolda toplanarak Kaymakam Erdinç Yılmaz’dan yardım istediler.

TOPLULAŞTIRMA KÖYÜ iKiYE BÖLDÜ

Önceki yıl, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce merkeze bağlı köylere yönelik toplulaştırma çalışmaları çerçevesinde yapılan alt yapı çalışmalarının ardından Bereketli Köyü Uzunağaç mezrası ile Azıklı arasında kalan bir buçuk kilometrelik yol sorun haline geldi. Tamamlanan çalışmaların ardından Azıklı köyünün kanalizasyon tasfiyesi Bereketli Köyü, Uzunağaç mezrasında bulunan dere yatağına dökülmeye başladı. Aylarca dere yatağına dökülen kanalizasyonun üzerinin kapatılması için mücadele veren arazi sahipleri bir çare bulamayınca, dere yatağının karşısında bulunan tarlalarına ve bakkal, değirmen gibi ihtiyaç duyduklarında ulaşmaları gereken yerlere gidebilmek için dere yatağı üzerine kendi imkânlarıyla köprü yaptılar. Ancak bundan da bir netice alamayan köylülerin, dere yatağının karşısında bulunan tarlalarına gidebilmeleri için; ya bozuk olan ve yağışlarda çamurdan bataklık haline gelen bir buçuk kilometrelik yolu kullanmaları ya da köyün etrafını dolaşarak 5 kilometre yol kat etmeleri gerekiyordu. Dilekçe ile başvuruda bulunarak sorunlarına çözüm arayan köylü vatandaşlar buradan da bir netice alamayınca bozuk olan yollarının yaptırılması için yollara döküldüler.

“CANIMIZA TAK ETTi”

            Uzunağaç mezrasında ikamet eden Osman Aslan adlı çiftçi, bozuk yolu kullanamadığından geçen yıl köyün içinden geçmek zorunda kalması nedeniyle pamuk yüklü kamyonun köydeki elektrik tellerine takılarak yangın çıktığını, çıkan yangında kamyon ve 20 bin TL değerindeki pamuğunun yandığı belirterek mağdur olduklarını söyledi. Aslan: “Bunca zamandır mağduriyetimizin giderilmesi için gerekli tüm makamlara resmi dilekçe ile başvuruda bulunmamıza rağmen herhangi bir olumlu netice alamadık. Köylülerin tarlalarının büyük bölümü ve bakkal, değirmen gibi sürekli ihtiyaç duyduğumuz yerlerin hepsi köyümüzün karşı tarafında bulunmaktadır. Tarlalarımıza gidebilmek için ya bu bir buçuk kilometrelik bozuk yolu kullanmamız, ya da köyün 5 kilometre etrafından dolaşmamız gerekiyor. Geçen yıl, hasat zamanı tarladan kaldırdığım 20 bin TL tutarındaki pamuğum ve kamyon, köyün içinden geçmek zorunda kaldığımız için elektrik direğine çarparak yangın çıkmıştı ve binlerce lira zarara uğramıştık. Artık mağdur olmak istemiyoruz. Yetkiler dilekçelerimize bunca zaman cevap dahi vermedi. Artık canımıza tak etti. Ya bu bataklık yola bir malzeme döküp mağduriyetimizi gidersinler ya da Başbakanlığa kadar gidip derdimizi anlatacağız” şeklinde konuştu.  

ELEKTRiK SIKINTISI DA VAR

            Bereketli köyünün 50 haneli Uzunağaç mezrasında elektrik sıkıntısı yaşadıklarını da belirten köylü vatandaşlar; “Köyümüzde bulunan elektrik trafosunun yetersiz kalması nedeniyle 10 günden bu yana elektriklerimiz sık sık kesiliyor ve büyük bir sorun yaşıyoruz. Köyümüzdeki elektrik sorununun da biran önce çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştular.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine