Advert

11 ayda 44 polis intihar girişiminde bulundu

11 ayda 44 polis intihar girişiminde bulundu
Bu içerik 3332 kez okundu.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, 2022 yılında 44 polisin intihar girişiminde bulunduğunu belirterek, CHP’nin konu ile ilgili verdiği soru önergelerinin reddedildiğini söyledi.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, polis intiharları ile ilgili açıklama yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) konu ile ilgili verilerini paylaşan Atik, 2016'da 63, 2017'de 58, 2018'de 41, 2019'da 47, 2020'de 39, 2021'de 89, 2022'de 44 polisin intihar girişiminde bulunduğunu hatırlattı. Atik, intiharların başlıca sebebinin teşkilat içindeki mobbing olduğuna dikkat çekti. Atik, CHP’nin 7 yıldır artan polis intiharlarına yaptığı eleştirilerin dikkate alınmadığını belirterek, “TBMM kürsülerinden söylenenler, milletvekillerimizin verdikleri soru önergeleri, hepsinde polis intiharları araştırılsın dediler. Ama bunlar iktidar tarafından her seferinde reddedildi. İşte bu görmezden gelme yüzünden bugün polisler intihar etmeye devam ediyor” dedi.

‘Sorunu çözeceğiz’

Atik, meslekte yükselme ve liyakati sağlayacaklarını belirterek, “Polislerimizin canına mal olan tüm sorunlarına detaylarıyla ele alacağız. Bugüne kadar emniyete yasadışı talimatları verenlerin, polis intiharlarının hesabını biz soracağız. Tecrübeli polislerimizin kadrosuzluk nedeniyle emekli edilmelerini biz engelleyeceğiz. Meslekte yükselmeyi objektif kriterlere bağlayacak, liyakati biz sağlayacağız” dedi. (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı