Advert

Şeker pancarı hasadı başladı

Şeker pancarı hasadı başladı
Bu içerik 2740 kez okundu.

Ergani ilçesinde 32 yıl aradan sonra tekrar ekimine başlanan şeker pancarında hasat sezonu başladı.

Ergani barajının faliyete girmesiyle birlikte çiftçiler bu sene şeker pancarı  ekimi yaptı. Hasattan elde edilen ürünler ise bölgede bulunan Şeker Fabrikasına teslim ediyor.

Şeker pancarı üreticisi Selçuk Akyıldız  "2022 yılı şeker pancarı sezonunda Ortayazı  köyünde 400 dönüm  alanda pancar ekimi yapıldı ve verimli bir hasat oldu. İnşallah önümüzdeki yıllarda ekim alanları genişleyerek ilçemiz ve ülkemiz ekonomisi için hayırlı işler yapmış oluruz." diye konuştu.

 Akyıldız, 35 yıl sonra tekrar pancar üretimine başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"2022 yılı pancar hasadı başladı. Şükürler olsun 35 sene sonra yeniden pancar üretimi yapıyoruz. Ortayazı  köyünde ilk önce 400 dönüm alanda pancar üretimine başladık.  Bu da verdiğimiz emeğin karşılığı olarak bizleri, üreticileri memnun ediyor. Nisan ayında başladığımız serüvenimiz  Kasım ayında son buluyor. Tarla sürmek, tohum ekmek, çapalamak, ilaçlamak, gübrelemek ve kaldırma işlemlerinin ardından pancarın serüveni burada bitiyor. Üreticilerimiz verimden ve fiyattan çok memnun. Gerçekten bu iş cesaret, yürek işi, komşularımızla iş birliği ve dayanışma içinde çok güzel örnek bir çalışma yaptık. Bereketli bir sezon geçti. Umuyorum ki ileriki yıllarda  bin dönümlük alanda  ekim yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Üretici  Cihan Yıldırım ise şeker pancarı hasadından çok verim aldıklarını ve gelecek yıllarda üretimi arttırmayı hedeflediklerini aktardı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak