Advert

Ergani’de köy yolu bozuldu: Öğrenciler okula gidemiyor!

Ergani’de köy yolu bozuldu: Öğrenciler okula gidemiyor!
Bu içerik 1072 kez okundu.

Ergani İlçesi’ne bağlı 4 köy yolunun bozuk olması nedeniyle yüze yakın öğrenci okula gidemiyor.
 Ergani İlçesi’ne bağlı dört mahalle grup yolunun bozuk olması nedeniyle mahalle sakinleri ve öğrenciler mağdur oldu. 1500’e yakın nüfusu bulunan 4 köyün sakinleri, 100 yakın öğrencisini okula gönderemiyor.
‘Servisler gelemiyor’


Ergani Haber’e konuşan Ortayazı Mahalle Muhtarı Esat Akyıldız, “Ortayazı, Yamaçlar, Dartavi ve Kızılca mahalle grup yolunda çalışma başladı. Ancak bir süredir çalışmalar yapılmıyor. Yağmur sonrası 4 köyün grup yolu kullanılmayacak duruma geldi. Bu dört köyde 1500’e yakın kişi yaşıyor. Köyde engelli, hamile ve yaşlısı var. En önemlisi 100’e yakın öğrencimiz var. Bu öğrencileri her sabah servis araçları gelip alıyor. Ancak okul servisleri, bozuk yolu gerekçe gösterip köye gelemiyorlar. Haliyle öğrencilerimiz okula gidemiyor. 
Enüş Peygamberin türbesini ziyarete gelen misafirlerde bu yola girdiğine pişman oluyor. 10 dakikalık yol 40 dakika sürüyor. Bunula birlikte çiftçilerimizde bu yoldan gitmiyor. Tarla yolunu kullanarak şehir merkezine gidiyorlar. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi. 
(Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı