Advert

HDP kapatılırsa yerine geçecek parti hazır

HDP kapatılırsa yerine geçecek parti hazır
Bu içerik 4702 kez okundu.

HDP’nin kapatılması durumunda devreye gireceği belirtilen Yeşil Sol Parti olağanüstü kongresini gerçekleştirdi. Partinin eş sözcülüğüne Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın seçildi.

HDP’ye yönelik kapatma davasında “kapatma kararı” çıkması durumunda kurulan Yeşil Sol Parti, kongresini gerçekleştirdi. 46 ilde örgütlenmesini bitiren partinin kongresi Ankara’da yapıldı. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Salonu’nda düzenlenen kongrede 60 kişin PM üyeliğine seçildi. Partinin Eş Sözcülüğe Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın getirildi.

Eşsözcü İbrahim Akın, seçim dönemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Gelin tarihin çöplüklerinde kalmış tartışmaların esiri olmayalım, gelin birlikte olalım, gelin tek adam rejimini birlikte değiştirelim, birlikte mücadele edelim, Türkiye’ye yeni bir umut yaratalım. Bu konuda her türlü esnek siyasete varız. Yeşil Sol Parti olarak olabilecek her türlü ihtimal karşısında, HDP’nin kapatılması ihtimali karşısında ortak, birlikte mücadele etmeye hazırız. Bundan sonra da Türkiye’nin her yerinde bu perspektifle örgütleniyoruz, gelin birlikte değiştirelim, birlikte başaralım. 'Buradayız, birlikte değiştirelim' diyoruz.”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da kongrede konuşma yaptı. Yeşil Parti’nin ambleminin HDP amblemi ile benzerlik göstermesi dikkat çekti. (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var