Advert

Kızılay Diyarbakır, "Sağlığa Yürüdü"

Kızılay Kadın Diyarbakır Teşkilatı olarak, Sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşlanmada fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapan Türk Kızılay; tüm gönüllüleri ile 3 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde “Sağlığa Yürüyoruz” etkinliği Diyarbakır Kızılay Şubeden Keçi Burcuna

Kızılay Diyarbakır,
Bu içerik 3795 kez okundu.

Kızılay Kadın Diyarbakır Teşkilatı olarak, Sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşlanmada fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapan Türk Kızılay; tüm gönüllüleri ile 3 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde “Sağlığa Yürüyoruz” etkinliği Diyarbakır Kızılay Şubeden Keçi Burcuna yürüyüş düzenledi. 

 

Sağlıklı Yaşamın İlk Adımı Fiziksel Aktivite

 

Etkinliği organize eden Diyarbakır Kızılay Şubesi adına kadın kolları Başkaı Lebibe Yılmaz, “Fiziksel aktivite, sağlığı koruyup geliştirebilmek ve daha fazla yarar elde edebilmek için düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir. Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivite, “spor” kelimesi ile eşanlamlı olarak algılanıyor. Oysa ki fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanıyor. Bu kapsamda spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul ediliyor. Yürüyüş ise ekipmansız ve maliyetsiz yapılabilecek bir fiziksel aktivite konumunda bulunuyor. Sağlığa faydalarının yanı sıra yürümek, yaşam alanlarımızın daha yaşanabilir hale gelmesine hava kirliliğinin azaltılmasına da katkı sağlıyor” dedi.

 

Topluma farkındalık oluşturmak amacıyla tüm şubelerin birlikte organizeli olduğunu ifade eden Yılmaz “Dünya Yürüyüş Gününde toplumu sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşlanmak için fiziksel aktiviteye teşvik eden Türk Kızılay bu yürüyüş etkinliğini, Halk Sağlığı ve Psikososyal Hizmetler Direktörlüğü, Gönüllü Yönetimi Direktörlüğü ile tüm Şubelerinin iş birliğinde, 81 ilde Kızılay Kadın ve Genç Kızılay gönüllülerinin katılımıyla düzenlendi” dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı