Advert

Ergani’de sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kınandı!

Ergani İlçe Devlet Hastanesinde iddiaya göre hasta yakınları hemşireleri önce tehdit etti, ardından yumruk ve sopalarla darp etti.

Ergani’de sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kınandı!
Bu içerik 9491 kez okundu.

 Ergani İlçe Devlet Hastanesinde meydana geldi. İddiaya göre aciliyeti olmayan hasta, doktor kontrolünden sonra gözlem odasında buhar verilmesi için gönderildi. 1'i kadın 3 sağlık çalışanı Avşin D., Ferhat G., Osman K. hastanın kustuğunu görünce yatağa uzandırarak buhar verdikten sonra hasta yakınları olan 4 şahıs tarafından ilk önce sözlü ardından erkek sağlık çalışanı Ferhat G. ve Osman K'ya ellerinde sopa ve sandalyelerle saldırmaya başladı. İddiaya göre, bir başkasının kimliğiyle giriş yapan hastanın yakınları haber verilmesi üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Olayda 2 sağlık alışanı yaralandı.

"Canımdan endişeli ve korkuyorum"

Saldırıya uğrayan hemşir Ferhat G., "Saldırganlar, 'bizim hastamıza neden bakmıyorsunuz gibi serzenişte bulundular. Şerefsizler, siz burada ne iş yaparsınız' gibi hakaretleri Avşin arkadaşıma savurdular. Ben araya girdim ve dedim, hasta ayakta kusuyor, otursun müdahalesini yapayım dedim. Müdahalesini yaptım, oturdu sedyeye aldık. Oksijen tedavisini verdik. Ardından yanında bulunan telefona sarılıp arkadaşlarını çağırdı. O kişilerde sopalarla içeri girdiler. Olayın devam eden kısmına da Osman arkadaşımız dahil oldu. Hastanın kendisine gelmesi için doktor alkolle tedavide bulundu. Hastanın midesi bulandı. Hasta yakınları da kendilerinden geçti. Bağırıp çağırdılar. 'Siz ne yapıyorsunuz, gidin doktor çağırın.' Şu an da çok kalabalık, biriniz gidin doktor çağırın dedik. Oradan, 'sizi öldürürüz, siz kimsiniz, şerefsiz köpekler' gibi terimler kullanıldı. Ardından fiziki müdahale gelişti. Dört kişi ben ve Osman arkadaşımıza fiziksel olarak şiddet uyguladı. Sözlü ve ölüm tehditleri de dahil. Her zaman hastaların acılarını dindirecek mutlulukla gelirdim. İşimi severek yapan biriyim. Bu olaylar meslek aşkımı söndürüyor. Açıkçası canımdan endişeli ve korkuyorum" dedi.

Memur-Sen İl Başkanı ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Diyarbakır Ergani Devlet Hastanesi acil servisinde meydana gelen olayda 4 hasta yakını tarafından 1’i kadın 3 hemşire sandalye ve sopa ile darp edilmesini kınadı. Saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileğinde bulunan Ensarioğlu, Şiddetin, görevlerini layıkıyla yerine getirmekten başka bir suçu olmayan sağlık çalışanlarının asla kaderi olmadığını söyledi.

Ergani Devlet Hastanesi önünde açıklama yapan Ensarioğlu, Tüm uyarılarına, tedbir çağrılarına rağmen şiddet olaylarının dur durak bilmeden devam ettiğine değinerek, “Ne yazık ki şiddetin son mağdurları Ergani Devlet Hastanesi’nde fedakarca görev yapan sağlık emekçisi arkadaşlarımız olmuşlardır. Sağlık çalışanı arkadaşlarımız hasta ve hasta yakınlarının fiziki ve sözlü şiddetine maruz kalmıştır. Büyük fedakârlıklar göstererek 7 gün 24 saat çalışan sağlık çalışanlarımıza yapılan haksız saldırılara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Şiddet, görevlerini layıkıyla yerine getirmekten başka bir suçu olmayan sağlık çalışanlarının asla kaderi değildir. Üzülerek belirtiyorum ki,  kendini bilmez hasta ve hasta yakınları şifa bulmak için geldikleri hastanede, şifayı verecek emekçi arkadaşlarımıza saldıracak kadar hadsizleşmiş ve sağlık personeli arkadaşlarımızı darp etmişlerdir” dedi.

“ŞİDDET SAĞLIK SİSTEMİNİ TEHDİT ETMEYE DEVAM EDİYOR”

Şiddet sadece maruz kalanı etkilemediğini, sağlık çalışanlarının tamamını olumsuz yönde etkilediğini, sağlık sistemini tehdit etmeye devam ettiğine işaret eden Ensaroğlu, şöyle dedi: “Yaşanan bu hadise sağlıkta karşı karşıya kaldığımız büyük sorunu tüm çıplaklığıyla bir defa daha gözler önüne sermiştir. Konya’da yaşamış olduğumuz kahredici hadisenin hemen ardından yaşanan bu olay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin rutine bindiğini bir defa daha göstermiştir. Açıkçası sağlık çalışanları korkuyor ve yaşanan her bir şiddet olayı korkularını daha da arttırıyor. Yetkililerin tüm bu yaşananlar karşısında sorunun çözümüne yönelik kayda değer adımlar atmaması ise oldukça manidardır”

“ÇOK GEÇ OLMADAN ADIMLARIN BİRAN ÖNCE ATILMASI LAZIM”         

Ensarioğlu, sağlığa yönelik şiddete dur denilmesi için alınması gereken tedbirleri de şöyle sıraladı: “Acilen yapılması gereken, tüm paydaşların katılımıyla bir araya gelinip, yol haritasının belirlenmesi ve adımların birer birer atılmasıdır.

Acilen toplumsal duyarlılığı artıracak adımlar ivedilikle atılmalıdır. Aciller başta olmak üzere hastane girişlerinde sıkı güvenlik takibi yapılması tüm Türkiye’de yaygın hale getirilmelidir.  Sorunu görmezden gelmek, çözüme yönelik adımları atmamak sağlıkta şiddeti ortadan kaldırmıyor; aksine kendini bilmezlere saha oluşturuyor. Bu durumun böyle sürdürülebilmesi asla mümkün değildir. Sağlık-Sen olarak sadece mesleğinin gereğini yerine getiren sağlık çalışanlarımızın her zaman arkasındayız. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak Bakanlığımıza ve diğer ilgili birimlere sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik paylaştığımız önerilerin dikkate alınması gerektiğini bir kez daha, ısrarla yineliyoruz” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı