Advert

MAVİ LİSTE, UMUT VERİYOR

MAVİ LİSTE, UMUT VERİYOR
Bu içerik 5812 kez okundu.

DİYARBAKIR Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 14 Mayıs’ta yapılacak olağan genel kurulu, 3 aday listenin katılımı ile yapılacak. Mavi, Beyaz ve Yeşil liste ile seçime girecek sanayiciler, seçim öncesi vizyon, misyon ve hedefleriyle ilgili açıklamalar yapıyor. Mavi Listenin başkan adayı ve OSB'nin mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, ilk kez 3 adayın başkanlık için yarıştığını belirterek, "Başkanlık için adayların artması, beni ziyadesiyle memnun ediyor. Çünkü geçmişte iyi işler yaptığımızı ıspatlıyor. Kim kazanırsa kazansın, Diyarbakır kazanacak" dedi. 

14 Mayıs Cumartesi günü OSB İdari Binasında yapılacak seçim için hazırlıklar sürüyor. Mustafa Fidan'ın başkanlığındaki Mavi Liste, Ahmet Karavil başkanlığındaki Beyaz Liste ve Ali İhsan Özdoğan'ın başkanlığındaki Yeşil listenin aday olduğu OSB seçimleri, Diyarbakır kent merkezi ile sanayiciler arasında heyecan yarattı. Her liste, günler öncesinden başladığı çalışmaları kapsamında, iftar yemekleri veriyor, basın toplantıları düzenliyor ve digital platformlarda hedeflerini tek tek sanayiciye aktarmaya çalışıyor. 

Mavi Liste'nin başkan adayı ve halen OSB Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürüten Mustafa Fidan, 3 adayın başkanlık için yarışmasının kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Daha önceki seçimlerde en fazla 2 liste yarışıyordu. Bazı seçimlere ise tek liste ile gidilmişti. Ama önümüzdeki seçimlere 3 adayla gidilmesi, beni mutlu ediyor. Çünkü 3 adayın olması, geçmişte sanayi, üretim, istihdam ve ihracat konusunda iyi işler yaptığımızın göstergesi anlamına da geliyor. Her zaman şunu söylüyorum;  Üretimi, istihdamı ve ihracatı kentte daha da artırmak istiyoruz. Bizim başka derdimiz yok. Bunun için çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde OSB'de toplam 6 bin 500 civarında olan istihdam sayısı bugün 12 binin üzerine çıktı. Yeni açtığımız 4. etaptaki parseller bir ay içerisinde tükendi. Eskiden yatarımcı bulamazken bugün 4. etap sonrası 70'in üzerinde girişimci, 5'inci etapta yatırım yapmak için başvuruda bulundu ve sıra bekliyor. Şimdi yatırımcı var ama tahsis edecek, arsamız yok. Çok şükür 5. etap için Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı'na mürcatımızı yaptık. Yer tespiti ve fizibilite çalışmalarının tamamlanması için bakanlıktan Sanayi İl Müdürlüğü'ne yazı geldi. Yer tespiti için çalışmalar başladı" dedi.

OSB'deki sanayici ve yatırımcının, artık klasik "doğulu zengin" imajını değiştirdiğini belirten Fidan, "Sanayicimiz artık kaliteli üretim, sağlıklı istihdam ve doğru ihracat hedefleri için çaba veriyor. Eskiden olduğu gibi küçük olsun, az olsun ama benim olsun mantığını geride bıraktı. Eğitimli, ne istediğini bilen ve buna göre üretim yapan bir sanayici portföyüne sahip iş insanlarımız var. Eğitimli idare, kaliteli üretim, beraberinde sağlıklı istihdam ile ihracatı da getiriyor. Geçmiş yıllarda sanayiciler, kişisel sorunların çözümü için OSB yönetimlerine ve başkanına ulaşmak için haftalarca OSB kapılarında nöbet bekliyordu. Biz bu yanlışı kökten kaldırdık. Devrim niteliğinde olan bu değişimle, yönetim olarak ulaşılabilir olmak, ilk önceliğimiz olacak. Sanayici istediği zaman istediği yöneticiye ulaşabilecek. Bunu geçmiş dönemde zaten ıspatladık" şeklinde konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı