Advert

Diyarbakır’ın yüzü satrançta güldü

Mardin'de düzenlenen turnuvaya Diyarbakır adını altın harflerle yazdırdı.

Diyarbakır’ın yüzü satrançta güldü
Bu içerik 1430 kez okundu.

 

Diyarbakırlı gençler müsabakalarda Türkiye finallerinde mücadele etme hakkı kazanarak büyük bir başarıya imza attılar.

18-22 Mart 2022 tarihleri arası Mardin'de düzenlenen satranç grup müsabakasında

Diyarbakır damgasını vurdu. Diyarbakır Aziziye Ortaokulu Yıldızlar Genel Kategorisinde   Türkiye finallerine adını yazdırmayı başardı.

 

Mardin'de yapılan Bölge şampiyonasında Aziziye Ortaokulu Anadolu Yıldızlar Ligi Genel, Cumhuriyet Fen Lisesi Gençler Genel ve Tepecik Ortaokulu Kız satranç takımları dereceye girerek Türkiye finallerinde mücadele etme hakkı kazandı.

 

Başarıda büyük katkısı olan Aziziye Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Emine Kardaş, elde edilen başarının, öğrencilere fırsat verilirse nelerin başarılabileceğine dair bir ipucu olduğunu söyleyerek "Sivas'ta yapılacak Türkiye finallerinde Diyarbakır'ı en güzel şekilde temsil etmeyi umuyoruz" dedi.

 

Yoğun bir çalışmanın ardından başarı elde edildiğinin altını çizen Kardaş, "Bu başarıda emeği geçen Diyarbakır Valimiz ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Sayın Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Daire Başkanımız Mehmet Kesen başta olmak üzere bu süreçte desteklerini esirgemeyen okul müdürü Ercan Özçelik ve müdür yardımcısı Ahmed Arif Turan'a, Mardinli İş İnsanı Kenan Kösen beyfendiye desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak