Advert

Vali A‡ürük Okul Binasını Gezdi

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ergani Kız Meslek Lisesinde gerçekleştirdiği temaslar sırasında, okul binasının yeni olmasına karşın, binanın fiziki yapısında baş gösteren sorunlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, denetimsizliğin altını çizdi.

Vali A‡ürük Okul Binasını Gezdi
Bu içerik 3524 kez okundu.

 

Vali Toprak, kamu yararına yaptırılan binaların genelinde ortaya çıkan sorunların bu binaları yapan meslek guruplarının denetimsizliğinden ve eğitim eksikliğinden kaynaklandığını belirterek “biz bu insanları demek ki zamanında iyi yetiştirememişiz” diye konuştu.

DEMEK Ki iYi YETiŞTiREMEMiŞiZ

            Vali Mustafa Toprak, Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz ve beraberindeki heyetle birlikte Ergani Kız Meslek Lisesinde incelemelerde bulundu. Sınıfları gezerek öğrencilerle sıcak diyaloglar kuran Vali Toprak, eğitimde sağlanan başarının memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Yeni inşa edilmesine karşın, okul binasının fiziki yapısında kısa sürede baş gösteren sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Toprak şunları söyledi: “insanları ahlaklı doğru ilkeli ve doğru bireyler olarak yetiştirme noktasında, bir insanın şekillenmesindeki en önemli etken ailedir. Aileden aldıklarıyla birlikte en önemli katkı sağlayacak etken, eğitim kurumlarımızdır. Şüphesiz ki zaman zaman problemler olabiliyor, Ebeveynler olarak, eğitim kurumları olarak ve kamu hizmeti sunanlar olarak insanları doğru yönlendirme ve yetiştirme noktasında eksik kaldığımız zamanlar oluyor. Yani, bir mühendis iyi bir şekilde mesleğini icra edebilmeliyken işini doğru bir şekilde yapamıyorsa; demek ki biz onları zamanında iyi yetiştirememişiz, doğruluk ve adalet ilkesini benimsetememişiz. Dolaysıyla temel böyle olunca sonuçta da okulumuzun dizaynında temelinde eksiklikler çıkabiliyor. Şimdi bu binayı yaparken kusurlar çıkıyorsa, önce bu sorunun denetim mekanizmasında sorunu arayacağız. Bu konuda binaların sağlam yapılabilmesi için ilgili kurumlarımız üzerlerine düşen görevleri eksiklikleri zamanında tespit ederek müdahale etmek için çalışıyor. Siz basın kuruluşlarına da, kamu menfaatini gözeterek bizim ulaşamadığımız, göremediğimiz konuları gündeme taşıyarak dikkatimize sunduğunuz için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı