Advert

Salim Ensarioğlu: “Türkiye’de Demokrasinin Tanımını Yeniden Yapacağız”

Salim Ensarioğlu: “Türkiye’de Demokrasinin Tanımını Yeniden Yapacağız”
Bu içerik 8208 kez okundu.

Salim Ensarioğlu: “Türkiye’de Demokrasinin Tanımını Yeniden Yapacağız”
Güneydoğu Bölgesinin ve Kürt halkının sevilen ve sayılan isimlerinden siyaset adamı İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, İstanbul’da özellikle Güneydoğu kökenli Kürt esnafların yoğun bulunduğu iş yerlerine birtakım ziyaretler gerçekleştirdi. Esnafın dertlerini ve vatandaşların sorunlarını dinleyerek, onlarla istişare ederek hemşerilerine “Bugünler gelip geçecek. Partimiz siyaseti ben duygusundan kurtarıp, siyasete biz duygusunu getireceğiz” dedi. Ve devamında “Çünkü biz esnaflarımızın, vatandaşlarımızın sorunlarının ne olduğunu, neden kaynaklandığını biliyoruz. Bunu da İYİ Parti iktidarında devlet kaynaklarını ve olanaklarını vatandaşımızın refahı için yandaşa değil vatandaşımızın halkımızın hizmetine objektif bir şekilde sunacağız.” açıklamalarını yaptı. Bu açıklamalar, Güneydoğulu hemşerileri başta olmak üzere tüm esnaf ve vatandaşlar tarafından teveccühle ve heyecanla karşılandı.

Ensarioğlu sözlerine şöyle devam etti;

“Anlıyorum ülkede tek bir adam rejimi var ama ülkemizi tek adam rejiminden kurtarıp, güçlü parlamenter sisteme ve tam demokrasiye geçişi için İYİ Parti kadroları ve teşkilatları, eylem planlarının tüm hazırlıklarını yapmış olup, vatandaşlarımızın desteği ile Türkiye bu karanlık günleri atlatıp, aydınlık, huzurlu, mutlu ve en önemlisi hep birlikte Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Alevi’siyle, Sunni’siyle yeni bir Türkiye inşa edeceğiz.” dedi.
Ensarioğlu’nun İstanbul’da özellikle Güneydoğu kökenli ve Kürt vatandaşlarının yoğun olduğu esnaf ziyaretlerinde, etrafında yüzlerce insanın toplanması dikkatlerden kaçmadı.

Buluşmadan Yansıyanlar

Bürokrasi ve siyaset dünyasının duayen isimlerinden, İYİ Parti Başkanlık Divanı üyesi ve yöneticisi Salim Ensarioğlu, kendi memleketi Diyarbakır başta olmak üzere, Güneydoğu Anadolu’nun güçlü iş insanları ve kanaat önderleriyle bir davet yemeğinde buluştu. Ekonomi, Siyaset, Güncel olaylar ekseninde, Güneydoğu Anadolu’nun ve bölge sanayisinin ülkemizdeki kritik rolünün masaya yatırıldığı buluşma samimi bir sohbet havasında ilerlerken, pek çok ciddi konu da ele alındı.
Ukrayna-Rusya savaşının Türkiye’ye etkilerine değinen usta siyasetçi Salim Ensarioğlu, dünyanın geldiği bu keskin dönemecin, ülkemiz siyaseti ve ekonomisi için önemli dönüşümlerin habercisi olduğunu vurguladı. Ekonomik yatırımların ve diplomatik hamlelerin bu savaş ikliminde daha da ehemmiyet kazandığından söz eden tecrübeli politikacı Ensarioğlu, İstanbul’da bir araya geldiği hemşerilerine, yarım asırlık ticaret-bürokrasi-siyaset birikimi doğrultusunda görüşlerini aktardı.
Siyaset ve iş dünyası arasında kurulması gereken güçlü köprülerin, tarafların birçok sorununun çözümü için elzem olduğu konusunda hem fikir olunurken, Salim Ensarioğlu gibi lokomotif siyasetçilerin, bölgesindeki öncü iş insanlarıyla bir araya gelmesinin ülkemize sağladığı kazanımlar ele alındı.
Bu bağlamda, bu buluşmaların süreklilik kazanması gerektiği konusunda mütabık kalan topluluk, tıpkı Salim Ensarioğlu gibi partiler üstü saygınlıktaki tüm siyasilerin bu tarz organizasyonlar ve davetlere katılım gerçekleştirmesi gerektiği hususunda fikir birliğine vardı.


Mehmet Salim Ensarioğlu kimdir?

1955, Dicle-Diyarbakır doğumludur. Serbest İnşaat Müteahhitliği, Madencilik, Çiftçilik, Dicle İI Genel Meclis Üyeliği, XIX., XX.ve XXI. Dönem Diyarbakır Milletvekilliği ile 51-52 ve 54. Hükûmetlerde Devlet Bakanlığı yapmıştır. Evli ve on bir çocuk babasıdır. Haziran 2010’da uzun yıllar görev aldığı Demokrat partiden yaklaşık 12.000 üyeyle birlikte istifa etmiştir. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili adayı olmuş,18.104 almıştır. Günümüzde İYİ Parti Başkanlık Divanı üyesi ve yöneticisidir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı