Advert

Diyarbakırç™a sürpriz damat

Tiyatro yönetmenliğine soyunan ünlü sunucu ve oyuncu Engin Altan Düzyatan, fabrika işçilerin başlattığı açlık grevini konu alan ç˜Dar ayakkabıyla yaşamakç™ oyununu sahneye koymak için geçici olarak Diyarbakırç™a yerleşti.

Diyarbakırç™a sürpriz damat
Bu içerik 5200 kez okundu.

Yakışıklığı ve oyunculuğu ile sinema ve tiyatro sahnesinde aranan oyuncuların başından gelen Engin Altan Düzyatan (33), tiyatro yönetmenliğine soyundu. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü Lebih Gökhan’ın teklifini değerlendiren genç oyuncu geçici olarak Diyarbakır’a taşındı. Tiyatro yönetmenliğine ilk adımı atan Düzyatan, Duşan Kovaçeviç’in yazdığı ‘Dar Ayakkabıyla Yaşamak’ oyununu sahneye hazırlıyor. 29 Kasım’da Diyarbakır Orhan Asena sahnesinde prömiyeri yapılacak olan oyun; “Kapatılan bir ayakkabı fabrikasında, beş işçinin haklarını almak için başlattığı açlık grevi ve medyanın bu direnişi bir tür ölüm oyununa dönüştürerek reyting almak için düzenlediği şov sonrası işveren ve medyanın işbirliği sonrasında yaşanan ölüm-kalım mücadelesini” konu alıyor.

BÜYÜK SORUMLULUK ALDIM

Büyük bir sorumluluk alarak tiyatro yönetmenliğini aldığını söyleyen Engin Altan Düzyatan, “Oyuncu iken, sadece yönetmenin size söylediklerini yapmak gibi bir sorumluluğunuz var. Ama yönetmen olduğunuz zaman iş çok daha büyüyor. Sahnedeki her şeyden siz sorumlusunuz. Bu noktada da bir oyunca olarak, şimdi dışarıdan bakabilme yeteneğimi biraz daha geliştirmiş oldum. Çünkü oyunca genelde dışarıdan bakmaz kendini oyunun içinde bulur ve rolle uğraşır. Şuan da rolüme biraz daha bakabilmenin yollarına da öğrendim. O yüzden çok faydası oldu. Tekrar yönetmenlik yapmayı dener miyim? Bunu zaman gösterir. Benim asıl mesleğim oyunculuk ve bundan çok zevk alıyorum. Şuanda TRT’de ‘yol ayrımı’ dizisinde rol alıyorum ”dedi.

OYUNDAKi AÇLIK GREVi TESADÜF

Düzyatan: “Oyunun cezaevindeki açlık grevine denk gelmesi tamamıyla bir tesadüftür. Orada bir açlık grevi var. Aslında Dünya da açlık grevleri var. Bu grevde artık son nokta olarak algılanıyor. Bedeni ölüme göndermek. Burada da oyundaki eleştiride ona yönelik. Tamamen uzaklaşmış ve sistemin dışına itilmiş bir toplum var. O işçiler. Ve o işçilerde bunu seslerini duyurabilmek için böyle bir yolu seçiyorlar. Bizim oyunumuzda açlık grevi ölüme sonuçlanmıyor. Umarım cezaevlerindeki açlık grevlerinden de kötü bir sonuç çıkmaz.”dedi.

DiYARBAKIRLILAR DAMAT DiYORLAR

Kız arkadaşı oyuncu Özge Özpirnççioğlu ile birlikteliğinin evliliği doğru gittiğini söyleyen Engin Altan Düzyatan, “Özge, Diyarbakırlı ünlü sanatçı ‘Şark  bülbülü’ lakaplı Celal Güzelses’in torunu olduğu için Diyarbakırlılar bana damat veya enişte bize misafir ol iye ısrar ediyorlar. Esnaf çay içirmeden bırakmıyor. Diyarbakır’ın tarihi mekanlarına hayran kaldım. Yağlı ve etli yemekler dışında hiçbir sorun yaşamadım.  O kadar kentli oldum ki kaçak çaya bile alıştım.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı