Advert

Ergani’de kar yağışında 35 kişi yaralandı

Ergani’de kar yağışında 35 kişi yaralandı
Bu içerik 8452 kez okundu.

Ergani’de, kar yağışının etkisini göstermesiyle buz pistine dönen kaldırım ve yolların bilançosu ortaya çıktı. Vakalarda toplam 35 kişi yaralandı.
Ergani’de, son zamanların en yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Birçok yolun kapanması ve buz pistine dönen kaldırımların açılmaması vatandaşların yaralanmasına yol açtı. Araç kazaları ve kaldırımda yürüyüş yapan vatandaşların kaymaya bağlı el bilekleri ve kalça kemiklerinin başı çektiği vakalarda 35 kişi yaralandığı ortaya çıktı. 
Uzmanlar Uyardı, “kaldırımda yürüyüş yapmak zorunda olan vatandaşların kurallara uyması gerektiğini hatırlattı.  Dikkat edilmesi gereken bir takım kurallar vardır. Bu tür durumlarda dışarı çıkmamak gerekiyor, mutlak çıkmak gerekiyorsa ayakkabılara dikkat edilmeli, kaygan zeminlerde kaymaya yol açacak ayakkabı tercihi yapılmamalı. Özellikle mağaza önlerinde kaygan zemin oluşturan yerlerde basarken dikkatli yürümek gerekir, sürekli eller cepte yürüyüş tercihimiz oluyor bu çok tehlikeli. Bu tür zeminlerde yürürken eller cepte olmamalı, merdiven inip çıkarken basamak uçlarına basmamak gerekiyor, korkuluklara tutunarak çıkmak gerekiyor. Yaşlıların kemik rezerveler iyi değil, kırık oluştuğundan ameliyat ve iyileşme süreci çok fazla geciktiği için yaşlıların bu tür kırıklarda ciddi riskleri ortaya çıkıyor. Kar tarım amaçlı bereketli fakat şehir merkezinde kar yağışının devam etmekte olduğu durumlarda kaldırımların buz pistine dönmesine dikkat edilmeli” denildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak