Advert

A–zürlü kadına tecavüz ATKç™a takıldı

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun, 2 yıl boyunca komşusunun tecavüzüne uğrayan ve hamile kalıp çocuk doğuran zihinsel engelli dul kadının, 'Beden ruh sağlığı bozulmadı, kendisini savunmasına engel bir durum teşkil etmiyor' raporu üzerine 17 yıl hapis cezası

A–zürlü kadına tecavüz ATKç™a takıldı
Bu içerik 3593 kez okundu.

 

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Kavaklı Köyü Birgen mezrasında yaşayan E.B., 2007'de eşi Seyithan B.'yi kaybetti. 3 çocuğu ile birlikte yaşayan E.B. başka bir hastalığı için gittiği hastanede 8 aylık hamile çıktı. Kadın ve 3 çocuğu, mahkeme kararıyla Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü tarafından korumaya alınıp, sığınma evine yerleştirildi. E.B. ve 15 yaşındaki oğlu M.'nin ifadeleri üzerine tutuklanan komşuları ibrahim H.T. (24) suçlamaları kabul etmedi.

SAVUNMAYA ENGEL DEĞiL!!!

E.B.'nin doğan kız çocuğunun yapılan DNA testinde babasının ibrahim H.T. olduğu belirlendi. ibrahim H.T.'nin "Tehdit ederek alıkoymak" ve "Birden fazla cinsel saldırı" suçlamalarıyla 17 yıl hapisle cezalandırılması istendi.

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi, olayla ilgili Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istedi. Diyarbakır Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu tarafından yapılan muayenede E.B.'nin IQ seviyesi yüzde 64, tüm vücut fonksiyonların kaybının ise yüzde 50 olduğu belirtildi. Adli Tıp Kurumu ise, E.B.'nin yüzde 36 zekâ özürlü olduğunu tespit etti. Raporda; "Mağdurenin 2008-2009 yılları arasında bulunduğu fiile karşı beden veya ruh bakımından kendisini savunmasına engel bir durum teşkil etmediği, eyleme ruhsal yönden mukavemete muktedir olduğu ve olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulmadığı" belirtildi.

TAHLiYE OLUP EVLENDi

Rapor üzerine Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık ibrahim H.T.'nin, tutuklulukta geçirdiği süre, suç vasfının değişme ihtimali' üzerine tahliyesine karar verdi. ibrahim H.T. cezaevinden çıktıktan sonra Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde evlenip izini kaybettirdi.

ADLi TIP KURUMUNA GiTMEYi BEKLiYOR

Habertürk Gazetesi'nin 31 Ocak 2012'de ‘Bağırmadı Rızası Var' haberi 10 Şubat'ta görülen davanın 9. duruşmasına damgasını vurdu.

Cumhuriyet Savcısı Yağmur Aslan, mağdur E.B.'nin istanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkini isteyerek, "Mağdurun atılı suça karşı beden veya ruh sağlığı bakımından kendisini savunamayacak durumda olup olmadığının ve ayrıca suç nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığını dair yeniden rapor alınmasını" talep etti. Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi, savcının talebeni kabul etti. Ancak mağdur E.B. tam 10 aydır istanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmediği için davada ilerleme sağlanamadı. E.B.'nin istanbul Tıp Kurumana gönderilmesine ilişkin mahkeme karar kaldığı sığınma evinde ki ilgili Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğüne ulaştı. Tecavüz mağduru kadın devlet koruması altında olduğu için polis refakatinde önümüzdeki hafta tam teşekkülü hastanede 4 yıl sonra beden ruh sağlığı muayenesinde geçirilecek. Çıkacak sonuç tecavüz davanın seyrini belirleyecek.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı