Advert

Üzülmez, Öğrencilerle Buluştu

Üzülmez, Öğrencilerle Buluştu
Bu içerik 9040 kez okundu.

Ergani Haber gazetesinin köşe yazarlığını yapan Mustafa Üzülmez. Uğur okulları  kampüsünde öğrencilerle bir araya geldi.  
Üzülmez, Geleceğin büyük adamları bu okulda yetişiyor dedi. 
Ergani Uğur okulları kampüsü idarecileri. ilçenin tarihi bilgileri bilen Erganili Gazeteci, Şair ve yazar Mustafa Üzülmez davet etti.  Üzülmez daveti kabul edince gözleri doldu. 
1964 Yılında  Buralarda Çobanlık yapıtığını belirten Üzülmez, Gözlerime inanamadım. Böyle güzel bir yatırım rüyamda görseydim inanmazdım dedi. 
Bu değersiz toprağı gelin görün ki nasıl değerlendirmişler. İşte yatırım bu ifadesini kullanan Üzülmez’e 7 soruya cevap verdi.
Bu sorular?
1- Ergani bugüne kadar kaç isim almış kaç devlet kurulmuş? 
2- Düz yerler varken neden dağ başlarında yerleşiyorlardı?
3- Siz aslen nerelisiniz?
4- Kaç yaşında yazarlığa başladınız, kaç kitap çıkardınız, şiirlerin ne üzerinedir?
5- Bir Sezai Karakoç daha Ergani'den çıkar mı?
6-  Yeni Ergani ne zaman kuruldu?
7- Mustafa Amca, bize tarihi Hilar, Çayönü ,Sesveren Pınar’dan biraz bahseder misiniz ve bunlara benzer birçok sorular soruldu.
 Üzülmez. Ergani,Yukarı Mezopotamya’nın sayılı yerleşim birimlerinden biri olup, Akranya, Erkenin, Erkanikana, Yanari, Zülkarneyn , Arsania, Urhana, Aşat isimleri ile anılmıştır.
Savaş dönlerinde düz yerler işgal edilirdi. O nedenle yüksek yerlerde kale yapılarak düşmanın içeriye girmemesi için dağ yada tepelere yerleşiyordu.
7 soruları öğrencilere cevaplayan Mustafa Üzülmez. Uğur okullarında okuyan öğrencilere şunları söyledi. 
“Ergani ilçesin de yetişen insan sayısı çok fazla. İlçenin tarihini anlatırken gözlerimden yaş aktı. Diyarbakır’ın büyük ilçesi olan ilçemizde Eğitime önem veren aileler var. Bizzat kendim gördüm, çocuklarımız tarihini bilmek istiyor” dedi.  
Üzülmez, İlçemize bu yatırımı yapan, değerli  Sayın Nafiz Malkoç ve Mustafa Günü kutluyorum sevgi ve saygılarımı sunuyorum diye belirtti.  Haber: Veysi OZER

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var