Advert

Dört aydır suları akmıyor

Ergani’de yüzlerce insanın dört aydır su sorunu çektiği DİSK’i çözüm üretemezken, vatandaşlar muhatap bulamamaktan yakınıyor.

Dört aydır suları akmıyor
Bu içerik 5582 kez okundu.

Ergani merkeze bağlı Aziziye mahallesinde ana  şebekelerin borularının değişmesinin ardından yaklaşık 4 aydır su sorunu yaşanıyor. 
Ergani merkezdeki Aziziye ve Kemertaş mahalllesinde birçok yere su gelmezken bazı yerlere ise patlamış borulardan su boşa aktığını iddia eden vatandaşlar, 4 ayı aşkın süredir hiç su verilmediği belirtildi.
"DÖRT AYDAN BERİ SUYUMUZ AKMIYOR"
Uzun süredir su sorununun olan Aziziye ve Kemertaş mahallesinde  yaşanan duruma ilişkin konuşan Mustafa Subaşı, ”Dört Ayı dan beridir sularımız akmıyor. Bir kova su alana kadar perişan oluyoruz. Sular akmadığı için namazlarımızı bile kılamayacak duruma geldik. Suyun olmadığı yerde ne temizlik olur ne de bereket olur. Suyun olmadığı yerde ev olmaz, yaşam olmaz. 20.07.2021 tarihinden itibaren Aziziye mahallesi Ziya Gökalp caddesi hükümet konağı bölgesindeki caddede boru hatları tamamiyle iptal edilmiş. Ev ve işyerleri mağdur durumda. Diyarbakır DİSKİ müdürlüğüne  27.10.2021 tarihli 19697 nolu dilekçeyle başvuru yapmamıza rağmen  hiç bir işlem yapılmamıstır dedi. 
"ÇÖZÜM BULSUNLAR"
Bu kış ayında sularının bilinçli olarak kesildiğini düşünen Subaşı, “Bizler su görmeye hasret kalıyoruz. Koronavirüs hastalığı var. Her gün bize ellerinizi, yüzünüzü yıkayın ve temizliğinize dikkat edin diyorlar. Su olmadığı zaman biz temizliği ne ile yapacağız? Su olacak ki biz temizlik yapabilelim. Bu yaptıkları hangi vicdana, insanlığa sığar? Çözüm bulsunlar” şeklinde tepki gösterdi. 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var